0

Férfi orgazmus zavar, a gátolt férfi orgazmus

( gátolt férfi orgazmus, gátolt magömlés, retardált ejakuláció, elégtelen magömlés, megkésett ejakuláció)
A férfi orgazmus zavar, a gátolt férfi orgazmus leírása:
A férfi a nemi együttlét alatt a normális szexuális izgalom és ingerlés mellett sem tud, vagy kellõ idõben nem tud eljutni a kielégülésig, orgazmusa és magömlése gátolt, késleltetett. A nõket ez rossz érzéssel tölti el, mert úgy érzik, nem tudnak örömet okozni párjuknak. A gátolt magömlés nem jelenti azt, hogy a férfi képtelen éjszakai magömlésre, illetve önkielégítés során az ejakulációra.
A férfi orgazmus zavar, a gátolt férfi orgazmus gyakorisága:
A férfi orgazmus zavar ritkán fordul elõ, legalábbis olyan gyakorisággal, hogy már szexuális problémaként kelljen kezelni. A férfi lakosság kb. 2 százalékánál van jelen. Férfiaknál a kor elõre haladtával az orgazmus eléréséhez szükséges idõ általában megnõ.

A férfi orgazmus zavar, a gátolt férfi orgazmus lehetséges okai:
A férfi orgazmus zavart lelki és biológiai tényezõk is okozhatják. A lelki tényezõk között említhetjük a család szerepét. Egyes családoknál elõfordulhat a szexualitás tagadása vagy a túlzott merev vallási nevelés, ami a betegség kialakulásához vezethet. Szorongásos helyzetek is vezethetnek gátolt magömléshez. Ilyen például a teljesítményszorongás. A férfiben ugyanis túl erõs a megfelelés iránti vágy, szeretne bizonyítani a partnerének. Félelmek vagy a bûntudat is a kiváltó oki tényezõk között szerepelnek.
Biológiai tényezõk között szerepelnek a hormonok. Megfigyelhetõ az alacsony tesztoszteron hormonszint összefüggése a megkésett ejakulációval.
Továbbá az alkohol és bizonyos szorongásoldó, és antidepresszáns gyógyszerek is gátolhatják a magömlést. Szervi eltérés következtében is kialakulhat orgazmus zavar. Ilyenek például a kismedencei tumorok, a fejsérülés és a gerincvelõi sérülés.
Segítségnyújtás:
A kezelés viselkedésterápiából áll, mely a szorongás csökkentését és az ejakuláció idõzítését segítõ technikák elsajátítását jelenti. A javasolt módszer szerint a nõ elõször a hüvelyen kívül, ezután a hüvely bemeneténél, majd végül benn a hüvelyben ejakulációig ingerli a férfit. Ha ez nem válik be, egyéb pszichoterápiás módszerek szükségesek.

admin

Leave a Reply