0

Melyik az igazi? / a női orgazmusról/

“Hosszú vívódás után jutottam el oda, hogy valaki elôtt ( vagy magam elôtt?) megnyíljak. Még most sem vagyok meggyôzôdve, hogy van-e értelme ennek, de olyan sok minden nyom belül, hogy már valamit kezdenem kell ezzel az érzéssel. Barátommal több, mint egy éve vagyunk együtt, az elején persze minden szép volt. A szexuális életünkben sem éreztem különösebb gondot, de egy idô után a párom a szeretkezésekkor faggatózni kezdett, hogy milyen nekem. Hiába mondtam, hogy jó, nem hitte el. Igaz, hogy nincs hüvelyi orgazmusom, de csiklón keresztül eljutok a csúcsig. Szerinte ez nem normális, és én különben is frigid vagyok. Egyre görcsösebb lettem, elôre féltem a kételkedô tekintetétôl, a fel nem tett kérdéseitôl. Már ott tartunk, hogy egy-egy szeretkezés sírásba torkollik. Ettôl aztán persze ritkulnak az együttlétek, és kínosan kerüljük a témát. Most már én érzem azt, hogy nem vagyok elég jó nô. Kérdezem én, mi a baj velem. Szeretnénk összeházasodni, hisz nagyon szeretjük egymást, de hát így? ( Kimondtam! Senkinek nem tudtam errôl még beszélni, hisz olyan intim ez az egész.)”

Látja, saját maga válaszolt az aggályára: jó megfogalmazni, kimondani, ami kínoz belül. Ez az elsô lépés ahhoz, hogy meg tudjunk oldani bármilyen problémát is. Azért is örülök, hogy megosztotta velünk a gondját, mert biztos vagyok benne, hogy sokan saját magukra ismernek az Ön sorait olvasva. Megdöbbentô módon ebben a szex-inger dönpingben is olyan sok tudatlansággal találkozom nap mint nap. Már közhelynek számít, hogy a nôk egy része “csak” klitorálisan jut el a csúcsig, ennek ellenére szembesülve ezzel sok esetben értetlenséget okoz. “Jó,jó…, de nem az igazi?-” hallom nem egyszer pácienseimtôl is. Pedig az orgazmusnál az a lényeg, hogy milyen élményt nyújt, és nem az, hogy milyen módon jut el az illetô. A fô az, hogy szeretkezés után ne maradjon hiányérzete! Egyáltalán nem természetellenes, ha ez egy nônél a csikló stimulálásával történik. Tudom, hogy nagyon sokaknak kisebbségérzése van, ha nem képesek hüvelyi orgazmust átélni. “Fogyatékosságukat” még a férfiak is fokozhatják megjegyzéseikkel. Arra viszont kevesen gondolnak, hogy egy férfi is akkor érzi magát “superman”-nek, ha képes kielégíteni a nôt. Evvel nem is lenne gond, ha a partnere vágyainak, és nem az általános elvárásoknak szeretne megfelelni. Ez a helyzet állhat fenn az Önök esetében is. A barátja nem tartja magát elég jó férfinak, ezt az érzést vetíti rá Önre, pedig egyikôjük szexualitásával sincs semmi baj. Ezt kellene elhitetniük egymással. Elsô lépés, hogy nyugodt körülmények között tudják elmondani érzéseiket ( félelmüket, vágyaikat ) egymásnak, hisz ne feledjék, nincs nagy gond! Az ôszinte szerelem segít a megnyílásban, és egymás elfogadásában, utána már csak annyi a dolguk, hogy élvezzék a meghitt együttléteket. Tudom, hogy nehéz elkezdeni, megtörni a rossz reflexeket, de megéri. Az sem elképzelhetetlen, hogy a felhôtlen együttlétek során gazdagodnak érzékei, és “beérik” a hüvelyi orgazmus is. Már csak azért is mondom ezt, mert tudni kell: a nôi orgazmus tanult élmény.

Naivitás azt hinni, hogy a házasságban csak úgy magától megoldódik a gondjuk. Nem! Maguktól fog megoldódni, de ehhez mindketten kellenek. Azt pedig verje ki a fejébôl, hogy Ön frigid!

/ Mellesleg megsúgom hogy létezik olyan technika, amivel sok esetben át lehet tanulni a vaginális orgazmust. Híd technikának nevezik. Ennek is alapvetô feltétele a stabilan jó párkapcsolat /.

Arra a kérdésre, hogy melyik az igazi, a válasz – mint látja – igen egyszerű: minden megélt orgazmus IGAZI!!!

Sok sikert!

A cikk szerzője Bede Zsuzsa

honlap: http://www.szexhelp.hu

admin

Leave a Reply