0

A női nem sajátos illata

A nemi illata mindenkinek sajátos kissé. Akkor van probléma, ha megváltozik, ekkor utalhat fertőzésre, betegségre, illetve a higiénia hiányára. Ezek az okok kellemetlenné teszik, és jelzésértékűek.

A megfelelő higiéniájú, egészséges szervezet nemi illata is sajátos azonban. Ízlés kérdése persze ez is, de a legtöbb férfira pozitív hatást gyakorol a nők nemi illatösszessége, amely a fürdést követő 2-3 órában jelenik meg először. Ezt igazolják a különböző kutatások, melyekhez többnyire az evolúciós nézőpont szokott keretül szolgálni.

Vannak férfiak, természetesen, akik a szélsőségeket szeretik, azaz vagy csak közvetlenül a fürdés utáni, vagy pedig a szélsőségesen erős illatokat. De ezek a kivételek. Az átlagos férfiak számára a fürdést követő órákban keletkező, egészséges illat kellemes hatású.

A táplálkozás is hatással van a sajátos illatösszességre, de nem kifejezetten jelentős módon. A gyümölcsök, például az ananász édes mellékillatot kölcsönöz, míg a telített zsírsavak, a cigaretta, dohányzás, kávé, drogok pedig dohossá teszik.

A tisztálkodás során elkövethető legsúlyosabb hiba, hogy nem a speciálisan erre a célra készített kozmetikumokat használja valaki. Másik gyakori hiba a túlzott félelem a tisztátlanság miatt, amely kórosan sok mosakodást eredményezve a hüvely természetes flóráját veszélyeztetheti.

Az egyébként is alapvető higiéniai a legfontosabb e tekintetben, a többit a természet úgy rendezte el, hogy egészséges szervezet esetén ne legyen szükség kifejezett aggodalmaskodásra, valamint az ettől eltérő illat jelezni legyen képes a testi betegséget.

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *