0

Anális szex – Szex a hátsóudvaron

Anális szex – Szex a hátsóudvaron

Még mindig nagy az álmélkodás az anális behatolást illetően, pedig, ha hinni lehet a krónikáknak, végigkísérte az emberi történelmet. Egyes kultúrákban és korokban a nem kívánt várandósság megelőzésének módszereként alkalmazták, máshol egyszerűen része volt a normál, a természetes erotikának, megint máshol a homoszexuális férfiak számára nyújtott (nyújt) lehetőséget az összeolvadás megélésére.

De mi a helyzet ma? Mit mutat az Ország Nagy Szextesztje és izgalmas kérdés az is, hogy vajon miért tartják megalázónak a nők?

Persze még ma is sokan, kifejezetten a homoszexualitáshoz kapcsolják a fogalmat, ám az Ország Nagy Szextesztjéből immár világosan kiderül, hogy a férfiak 76 %-a pozitívan gondol az ilyen típusú szexre (kipróbálná vagy már ki is próbálta a behatolás speciális örömökkel gazdagított módját. Ez a nőknél teljesen máshogy alakult: a válaszadók 61 %-a nem szeretné kipróbálni, vagy ha már próbálta, negatív volt az élmény. Egy biztos a nők és férfiak 60-60 %-a már túl van egy vagy több anál-próbán.

Ami viszont elgondolkodtató, és nem vet túlságosan jó fényt a vállalkozó kedvű férfipartnerekre, hogy az anális szexet már próbált nők 50 %-a számára kellemetlen volt a hátsó kapun való kopogtatás, ennek pedig nem lehet más magyarázata, mint a nem megfelelő technika alkalmazása és az esetleges türelmetlenség. Ugyanakkor a hetero férfiak csupán 15%-a tartja kellemetlennek az anális nagypróbát.

Egy biztos, bár azonos arányban próbálta ki mindkét nem az anális aktust, a férfiak és a nők nagyon másként gondolkoznak erről a témáról…

Úgy tűnik, a nőknek mégsem jön be annyira a hátulról érkező örömszerző akció, hiszen már láttuk, hogy kifejezetten kellemetlen élménynek bizonyult a nők felének. Egyszerűen nem tetszett nekik a dolog, de ami még elgondolkodtatóbb, hogy a nők 65%-a egyenesen megalázónak tartja az anális szexszet, vagyis minden harmadik nő elutasítja azt a gondolatot.

Akadnak, akik még sohasem próbálták

Látjuk, hogy a nők, akik még sosem próbálták, azok 80%-ban azért nem tették, mert egyszerűen nem akarják. Azoknak a férfiaknak viszont, akik még nem próbálták az anális szexet, azok 84%-a igenis szeretné kipróbálni. Ezek után jogosan merül fel a kérdés, hogy kik azok a nők, és mit tudunk azokról a nőkről, akiket ez izgatna, de még nem próbálták ki?

Az anális szex ugyan nem annyira népszerű a nők körében, de nem olyan magas az elutasítása, mint azt korábban feltételeztük.

A népszerűtlenség két fontos ok miatt teljesen érhetőek:

Az egyik, hogy ez a póz a nők számára lehet fájdalmas is, míg a férfiaknak akkor nem, ha ők követik el a behatolást, és nem ők a befogadó felek.

A nők kitöltők 32%-a mondta azt, hogy szerinte az anális szex megalázó. Ez elég nyomós érv lehet ellene adott esetben. Nem értik a póz jelentését a nők, és ha a férfiak ezt szorgalmazzák, akkor nem ártana megfogalmazni, hogy miért is szeretnék? Mit jelent? A kapcsolatban mit jelent? A nőre vonatkoztatva mit jelent?

Fontos kérdés marad azonban, hogy vajon kik vannak többen? Akiket a jelentés zavar, vagy azok, akiket valami más, mondjuk a fájdalomtól való félelem tart távol az anális gyönyörtől?

Az is nagyon jól kivehető a szexteszt adataiból, hogy azok tartják a legmagasabb arányban megalázónak az anális behatolást, akik soha nem próbálták még, és nem is akarják kipróbálni, vagyis nem valamilyen megszerzett tapasztalat (rosszul kivitelezett akció, fájdalom, kényelmetlen póz) miatt állítanak sorompót, hanem egyéb belső korlát miatt. Akik még nem próbálták ki az anális szexet, de megalázónak gondolják, azoknak 80%-a ugyanakkor az orális szexről is hasonlóképpen vélekedik, vagyis azt gondolja, hogy az orális szex is megalázó lehet adott körülmények között. Összesen 10 419 kitöltő nő van, aki még sosem próbálta az anális szexet, de megalázónak gondolja azt.

Azok, akik azonban azt állították, hogy az anális szex nem megalázó, azok 72%-a saját élmény alapján tette le a voksot a hátsó örömszerzés mellett, és további 10% úgy, hogy nem próbálta ugyan, de kifejezetten izgatja a lehetőség.

Akik kipróbálták, és kellemes volt számukra, azok 8%-a azonban a pozitív élmény ellenére is úgy vélik, hogy az anális szex az megalázó a nőre nézve, míg akik kipróbálták és kellemetlen volt, azok 36%-a van ugyanezen a véleményen.

Mit jelenthet mindez?

Azt mindenképpen, hogy a nők nagyobb része úgy utasítja el az anális szexszet, hogy sohasem próbálta. Csak előfeltevései vannak ezzel kapcsolatban, valamint hogy az análi szexszet tapasztalat nélkül elutasítók az orális szexszet sem preferálják. A belekóstolók fele azonban a továbbiakban azért utasítja el, mert kellemetlen, fájdalmas élményként íródott be erotikus emlékkönyvükbe, úgy, hogy lehetett volna kellemesebb, örömmel teli is a szituáció, ha az akciót a férfiak érzelmileg, a szex tartalmát tekintve és a gyakorlatban is alaposabban készítenek elő.

Hogyan?

Csak gyengéden!

A legelső és talán legfontosabb lépés a megfelelő kommunikáció, az új elem beillesztése a pár szexuális repertoárjába: vagyis annak megindoklása a kezdeményező fél részéről, hogy miért? Miért most és mit jelent számára?

Az egyértelműen kiderült, hogy a „Nekem tetszene!”-felkiáltás, igencsak sovány magyarázat a nő számára, aki szeretné tudni, hol van az ő szerepe a szexuális tartalomban.

Mire gondolunk? Bármilyen indok, ami jelenlegi, kapcsolati jelentést hordoz jó megfejtés lehet. Például mindenféle kalandot szeretnék veled kipróbálni, minden helyre veled szeretnék elmenni és veled felfedezni a világot, vagy hogy szeretnélek egy új orgazmus-élménnyel megajándékozni, hátha sikerül! Feltéve, hogy ezek bármelyike igaz. A gátlások levetkőzésének igénye is gyakori indoka az anális próbáknak, a beengedés nagykapujának is szokták hívni (egy szlovák antropológus nevezi így) az anális szexet. Legtöbben mégis a birtokláshoz, birtokba vételhez kapcsolják a jelentését, és ha már így állunk, és ez az igazság, akkor a beszélgetés szóljon erről, elméleti viták elterelő műveletsora helyett.
Aki viszont jelentés nélküli szexet óhajt folytatni, az magára vessen! Ez után következhet a partner gondolatainak meghallgatása, és a kölcsönös döntés, ami ilyen esetben nem árt, ha gyengéd, bizalommal teli légkörben zajlik.

A kellékek

Síkosítás nélkül biztos, hogy kellemetlen élmény lesz belőle, az análszex tehát már csak ezért sem egy hirtelen felindulásból megvalósítható akció, hiszen alapos előkészítést, és a szükséges kellékek beszerzését igényli. Kell tehát egy víz alapú síkosító, lehetőleg olyan, amely nem okozhat allergiás reakciókat.

Szükség van továbbá megfelelő vibrátorokra. Az anál-vibrátorok gyöngysor-szerűek és a legkisebb közülük kisujj vastagságú, majd fokozatosan tágul, nem nagyobbra, mint kettő ujj.

A sikosítót folyamatosan és bőven kell biztosítani, hiszen a végbél hámja nem termel ilyen anyagot, a higiéniára pedig fokozottan kötelező ügyelni, hiszen a végbél, ellentétben a hüvellyel nem tágul harmonika-szerűen, hajszálrepedések keletkeznek rajta.

Az aktus előtti beöntésről megoszlanak a vélemények, tény, hogy a nem szakszerű beöntés legalább annyi sérülést és kárt okozhat, mint a beöntés nélküli akció.

Nagyon fontos, hogy az anális szex nem „bírja el” a nagy, mélyrehatoló lökések. Végig gyengéd mozdulatokat igényel, mert ha közben nem is, de utólag fájdalmas lehet majd az akció során szerzett hámsérülés.

 

Akad, akinek a szex legizgalmasabb területe, mások félnek tőle vagy ismeretlenül is elutasítják, ám egy biztos, kevesen maradnak közömbösek, ha az anál- szexről esik szó. Ezt erősíti meg a következő cikk:

Szex-terep a hátsó kertben

A nők számára azonban még kényesebb és megosztóbb a kérdés, hiszen jellemzően éppen a női test az, amely titkos kapuként szolgál az anális örömökhöz.

Az Ország Nagy Szextesztje nem is olyan rég nyilvánosságra hozott adatai alapján mát tudjuk, hogy a nők több mint fele nem vágyik popsi-szexre.

Ez a magas szám azért elgondolkodtató, mert azoknak az elutasítását is tartalmazza, akik már engedtek a kíváncsiságuknak, de nem találtak benne élvezetet, sőt fájdalmas élményként maradt meg számukra a próbálkozás.

A megkérdezett nők mindösszesen 31 százaléka azonban gyönyört lelt a hátsó kapu környékén és semmi problémát nem jelent számukra kedvesük ilyen úton való befogadása.

Anál-varázs?

Persze, amikor anál – szexről beszélünk, akkor mindenki azonnal a teljes, a behatolással együtt járó aktusra gondol, pedig az anál szexnek akadnak gyengédebb, szelídebb, az erotikával mégis kézen fogva járó fázisai, amelyek jó esetben megelőzik a konkrét kapunyitást.

A végbél környékének ujjakkal vagy nyelvvel történő izgatása, a combtőtől induló apró csókokkal való borítása is „területileg” az análszex része, így sokan, amikor azt mondják, hogy soha nem próbálták, tévednek, illetve pontatlanok, és komoly kérdéseket vethet fel, hogy a hüvelyhez ennyire közel fekvő terület, amely számos, izgatásra alkalmas idegvégződéssel rendelkezik, vajon miért is marad ki egy pár szexuális repertoárjából?

A válasz kézenfekvő…. A nők jelentős része egyszerűen megalázónak tartja az anális szexet, és ennek számtalan oka lehet a neveltetéstől kezdődően egészen addig, hogy a végbélnyílás területe sok ember számára „tisztátalan” területnek számít és éppen ezért súlyos tabu. A férfiak számára azonban éppen ezért, mert „tilos”, mert titkos, mert a nők jelentős részének elutasítása miatt nehezen „bevehető a vár” , kifejezetten izgalmas, meghódítandó terület, és ha az átlagnál készségesebb, nyitottabb, vagy az erotika ezen területén pozitív tapasztalatokkal rendelkező partnerre bukkannak, szívesen átélik a popsi-szex kínálta gyönyöröket.

Nem kötelező

Az análszexnél azonban, ahogy bárminél a szexben- ha lehet még fontosabb a tudat, hogy a te tudatos és jól átgondolt döntésed nyomán nyílhat csak ki az a bizonyos kapu. És jó ha tudod, hogy a saját tested nem tudod becsapni. Hiába bólintasz tehát rá, mert a helyzet úgy hozta, vagy mert a partnered annyira akarja, hogy egyszerűen nem akarod megbántani vagy kedvét szegni…. ha te nem vágysz erre a különleges élményre, a kapun lakat marad. Vagyis minden behatolási kísérlet fájdalommal járhat, ami szinte görcsbe húzza a záróizmokat.

Kísérletezni persze szabad, és ha nem az azonnali behatolás a cél, hanem annak megtapasztalása, hogy milyen érzésekkel jár a popsi-nyílás kényeztetése (külsőleg), aztán óvatosan először szinte csak ujjheggyel a belső körök becézése,- és ezt élvezed- akkor lehet, hogy a tested magától bólint majd rá a mélyebb próbálkozásokra.

Szabályok kapun innen és túl

Talán mondani sem kell, hogy a popsi-szex előtt nagyobb gondossággal kell felkészülni az akcióra, mint máskor. A popsi ugyanis az, ami, vagyis a salakanyag eltávolításának helyszíne, éppen ezért, bármilyen kényeztetetés, az első érintés előtt kötelező az alapos nagytakarítás. Ez nem hangzik szépen. Ám ezen nincs mit körülírni, az anál-szex, csak akkor lehet kellemes élmény, ha ezt az akcióban részt vevő partnerek tudomásul veszik. Hogy ez milyen módon történik meg, nem kell részletezni, a lényeg, hogy kívül és belül ne maradjon semmi, ami gondot jelenthet, vagy megtörheti a szexi lendületet. És ez nem csak az élmény miatt fontos, hanem alapvető higiéniai szabály, amelyet ha nem tartanak be, súlyos gondok jelentkezhetnek mindkét félnél.

Hogy könnyed legyen

A popsi nem termel olyan síkosító anyagokat, mint a hüvely, ezért arról, hogy behatolás ne okozzon fájdalmat gondoskodni kell a megfelelő síkosításról. És nagyon fontos tudni, hogy ez nem csak a behatolás előtt fontos, hanem közben is pótolni kell azt, ha a popsi-körül kalandozó partnerek valódi, fájdalommentes gyönyörre hajtanak.

A síkosító mellett –a behatolás előtt- azonban nagyon fontos a megfelelő tágítás is. Ez történhet ujjal (egy, aztán két majd több ujjal is, ahogy „engedi” a kapu), illetve lehet vásárolni is erre a célra kifejlesztett tágító-eszközöket. Itt azonban a kísérletezésé a főszerep és ha nem megy, akkor nem szabad erőltetni, mert a következő alkalommal valódi „kapuzárási pánik” fogadja majd a kíváncsiskodó vendéget.

Két nagyon fontos szabályt kell még betartani anál-szex esetén, ez pedig a gyengédség, a lassúbb mozdulatok, és hogy a behatolás mélyégét, a behatolás szögét a nő irányítsa.

Fórumról hozzászólók

„ Én nem akarom és kész, nem is próbáltam, de ha a párom oda akarná rakni a farkát, hát megnézhetné magát.”

„ Először nagyon fájt és évekre elment tőle a kedvem, de a mostani párom hetekig készítette elő a terepet, és boldogan mondhatom: megérte. Gyönyör kívül- belül.”

„ Én úgy szeretem, ha közben egy vibri berreg a puncimba. Na úgy elképesztően jó.”

„Én próbáltam, nem jött be, hiába a síkosító, meg a sok jó tanács. Lehet túl nagy a farka a páromnak? Itt szerintem nagyon is számít a méret.”

„Ez undorító. Az a hely nem szexre való.”

„Nem olyan régen jött először össze, engem izgatott a dolog, és néha a saját ujjaimmal már kényeztettem magam, de ehhez jó partner kell. Olyan aki figyel rád, aki nem vadul, aki azt akarja, hogy neked is jó legyen a popsi-szex.”

admin

Leave a Reply