0

Önkielégítés – Titkos játékszerek

Önkielégítés – Titkos játékszerek

Az önkielégítésről hazánkban Tóth Tihamér: Tiszta férfiúság című könyvéből még azt tanulhatták a szüleink, hogy különböző betegségeket okoz. Így érthető, hogy a „néplélek” még emlékszik – ha halványan is – valamire ezekből a tanokból. A jelenlegi álláspont szerint nem bizonyítható, hogy bármiféle káros hatása lenne, bár a katolikus kultúrkör továbbra is elítélően nyilatkozik róla, a szexuálpszichológiai álláspont egyértelmű: az önkielégítés sok szempontból inkább hasznos, és semmiképp sem káros, testi elváltozásokat, betegségeket pedig egészen bizonyosan nem idéz elő.

A Szexteszt eredményei arra mutatnak rá, hogy a szexualitás nagyon sok területére hatást gyakorol az önkielégítés mgeléte,, ahogy gyakorisága is. Az önkielégítéssel kapcsolatos vélekedés is sokat nyomhat a latba, nem mindegy például, hogy a gyönyört kíséri e bűntudat, vagy éppen pirulás nélkül merjük élvezni a magunknak szerzett kéjt.

Az önkielégítés az egészséges szexuális fejlődés szerves része kellene, hogy legyen, hiszen- és ez különösen a nőkre igaz, hogyan lenne képes megtanulni már fiatal lányként, hogy egészen pontosan, mitől jut fel a csúcsra, ha azt nem tapasztalja meg. Hogy hol érjen majd hozzá a jövendő partner? Hogyan? Milyen erővel? Milyen ritmusban? Mekkora sebességgel? Le és föl vagy körbe-körbe? Széttárt combokkal vagy nyújtott lábbal jut könnyebben gyönyörhöz?

És persze, túl a tanuláson, az érett felnőtt szexuális életének is része lehet az önkielégítés. Néha azért, mert egy időre partner nélkül maradt valaki, máskor partner mellett is születik igény a maszturbálásra, mert eltérő lehet a szexuális étvágy, vagy azért, mert jön egy inger, egy gondolat, a vágy, és éppen nincs kéznél a kedves…..

Ám a szégyenérzet úgy tűnik érett szexualitás esetén is tetten érhető….

Az Ország Nagy Szexteszjének eredményeiből kiderül, hogy a nők még mindig szemérmesebbek ezen a területen:

De milyen gyakran is végzünk önkielégítést egyáltalán?

A Szexteszt szerint a nők és a férfiak különböznek ebben a kérdésben. A női kitöltők 22%-a egyáltalán nem végez, 62%-uk nagyon ritkán, ritkábban, mint kéthetente vagy egyáltalán nem maszturbál.

Hetente vagy annál gyakrabban a nők csak 22% -a önkielégít.

A férfiak esetében más a helyzet: 50%-uk hetente vagy gyakrabban szerez örömet magának, vagyis több mint kétszer magasabb a férfiak között az önkielégítés heti gyakorisága, mint a nőknél.

Az életkor is számít:

Az életkor előrehaladtával férfiak esetében az önkielégítés csökken. 20 éves kor alattiak 72%-a legalább hetente maszturbál, ez az érték azonban fokozatosan csökken, a 41-45 éves korosztályban ez már csak 40%.

Az is látszik, hogy ez szokás kérdése is. Van, aki nem csinálja, van, aki igen, a kéthetente gyakoriság elég alacsony, a ritkábban, mint kéthetente vagy pedig a hetente sokkalta népszerűbb.

Nőknél más a rajz: azok száma, akik sosem csinálták, 10%-ot csökken 36 éves korra (vagyis akadnak, akik erre a korra azért végre belevágnak a dologba), de stabil 20% kitart a páros vagy sehogy szex mellett.

A nők esetében az életkor előre haladása a nemi örömszerzés ezen módjának növekedésével jár együtt. De a heti gyakoriság maximuma itt is csak a nők 20%-a.

A nők egyértelműen kevesebben végeznek gyakori önkielégítést, és ennek valószínűleg a bűntudathoz van köze.

Az életkor előrehaladtával azonban csökken a szégyen és a bűntudat azoknak az esetében, akik végeznek önkielégítést. Azok, akik nem végeznek minden életkorban, sokkal magasabb szégyenérzetről számolnak be, a csökkenés ott csak 25 éves korig történik és sokkal kisebb mértékben.

20 év fölött a férfiaknak csak 10%-a érez bűntudatot az önkielégítés miatt, bármilyen életkorban.

A nők ezt a nyugvópontot csak 36 éves koruk után érik el.

A Szexteszt nagyon fontos adata, hogy azok a nők, akik nem éreznek szégyent vagy bűntudatot az önkielégítés miatt, sokkal gyakrabban érik el mindkét orgazmust, sokkal ritkább köztük az, aki nem éri el egyiket sem. Továbbá a szégyenérzéstől mentes, önkielégítő nők többször közösülnek partnerükkel.

Ez az összefüggés azonban a férfiakra is igaz.

Önkielégítés és a partner kitérése a szex elől

Minél többször önkielégít egy nő, annál kevesebbszer tér ki partnere szex-közeledése elől.

Ez azért nem meglepő, mert az önkielégítés a vággyal függ össze, ráadásul oda-vissza. Több önkielégítés nagyobb vágyat szül, és a nagyobb vágy, természetesen, több önkielégítést.

A férfiak önkielégítése nem befolyásolja azt, hogy ők kitérnek-e a szex elől, vagy sem. (De tudjuk, hogy ők észre sem veszik), kivéve a naponta többszöri önkielégítést, mert az felnőtt korban már a megcsalással is összefügg, nagyon ritka, és kitérést jelent a szexpartner elől.

A partner kitérésével azért összefügg, egyértelműen és mindkét nem esetében. Akinek a partnere kitér, az gyakrabban önkielégít.

Azoknak a férfiaknak, akik el tudják mondani a szex – fantáziáikat, csak 30%-a végez önkielégítést heti rendszerességgel. 40% kéthetente. 30% hetente még így is végez. További 5%-ot csökkent, ha a partnerük nem szokott kitérni a szex elől.

25% ilyen ideális helyzetben is végez önkielégítést hetente.

A nők 10% a akkor is végez önkielégítést, ha a partner sosem tér ki ,és minden szexfantázát meg tud osztani partnerével. Ugyanakkor aligha találunk olyan nőt, aki bátran vállalná –és vallaná be, hogy a fürdőszoba polcán, vagy az éjjeliszekrény titkos kis rekeszében a papírzsebkendő mellett egy-két vagy több gyönyörszerző segédeszköz is állandó helyet kapott.

Titkos gyönyör- kütyük a neszeszerben?

A nagyon bátrak a sminktáskában hurcolják ugyan a rezgő kis barátot, ám ha így is tesznek, akkor szinte biztos, hogy csillogó rúzsnak álcázott darabot hurcolják magukkal.

Mert még mindig kínos, ha kiderül, hogy valaki bizony szereti, és ha teheti nagy gyakorisággal használja is a szexi orgazmus-barát játékeszközt.

Az ország nagy tesztje azt vizsgálta, mekkora százalékban használják a nők a segédeszközöket, és ha igen, akkor azt egyedül, önkielégítés közben teszik e, illetve mennyire férnek bele a párkapcsolatokba a szexuális segédeszközök?

A válaszok alapján úgy tűnik a nők 36%-a kedveli a játékszereket, míg ez a szám a férfiaknál csupán 24 %. Ugyanakkor egyik nem sem füllent, csak éppen az eszközök nem biztos, hogy közös aktus közben kap szerepet, hiszen a nők egy jelentős százaléka (14%) kifejezetten magányos perceiben veszi kézbe a rezgő darabokat. Ez a férfiak csupán 1%-nál történik ugyanígy.

Ebből következően a nők csupán 24%-a használja párjával közösen a gyönyörcsalogató játékokat, vagyis minden harmadik válaszadó nő él a lehetőséggel, ugyanakkor az eszközkedvelő hölgyek egyharmada nem osztja meg az örömét és a lehetőséget partnerével….

Érdekesen alakult a játékeszközök elfogadottsága az életkor szerinti felosztásban is, e szerint a harminc év feletti nők (31-45) számára tűnik jó mulatságnak az eszköz bevonása a szexbe (vagy az önkielégítést segíti elő vele), illetve a kipróbálók száma (akár egyszer is) 31 éves korig meredeken emelkedik, aztán stagnál, majd 45 év fölött zuhanni kezd. A szakember véleménye szerint ennek prózai oka az lehet, hogy idősek voltak már, mire egyáltalán hozzá lehetett jutni az eszközökhöz, a szocializációja pedig még később/lassabban következett be ezeknek.

Az idősebb 46-50 fölötti nők ennek ellenére szeretik és használják az eszközt (40% válaszolt igennel), de partnereik már nem ennyire bevállalósak, kevésbé tűrik meg az ágyban a rezgő játékokat.

A stabilan egyedül játékeszközöket használó nők szexuális szokásai jelentősen eltérnek a párkapcsolatban is bevállaló és közösen használó, vagy egyáltalán nem használó nők szokásaitól.

Akik egyedül használják a segédeszközöket, azoknak sokkal inkább vannak olyan fantáziái, melyekről nem számol be partnerének,

Sokkal többször végeznek önkielégítést, illetve többen jelölték be azt, hogy partnerükkel való kapcsolat gátolja őket a személyes kibontakozásukban, továbbá nagyon fontos, hogy akik egyedül használják a segédeszközöket, azok ritkában közösülnek párjukkal.

admin

Leave a Reply