0

Hogyan szexszel a magyar? –nemzetközi összehasonlítás

Hogyan szexszel a magyar? –nemzetközi összehasonlítás

Nemzetközi összehasonlítás

Az alábbi összehasonlítás nem a szexuális szokások nemzetközi összehasonlítását célozza, hanem a párkapcsolattal, családdal és a nemi szerepekkel kapcsolatos különbségeket. A szexet a leggyakrabban kapcsolati relációjából kiragadva szokás említeni, könnyed és elfogadó stílusban. De ez a könnyedség egyszersmind a kezdődő kapcsolatok sajátja is, így nem is csoda, hogy a legdivatosabb szexélményeket inkább az új kapcsolatok nyújtják, amennyiben a divat a felek közötti viszony édes és keserű terheitől mentes szex.

Amiben a magyarok nagyszerűek, az nem a szexuális élet gyakorisága, bár ebben is remekelünk. A magyar családbarát nemzet, minden kutatás alátámasztja. És a magyar nők és férfiak sokkalta inkább igénylik a különbözőséget az egyenlőség mellett, mint bármely más nemzet. A nők igenis nők akarnak maradni, a feminizmusnak kissé negatív felhangja van, és az UNESCO is megállapította, hogy nem igazán kérünk segítséget a felszabadításunkra. De a magyar nő és férfi különleges is, előtérbe helyezik a családot, felosztják a munkákat, bár ez a nőkre napi szinten sok feladatot ró.

Ahogy láttuk azt, hogy a férfiak nem veszik észre azt, amikor kitérnek a szex elől, azt is látjuk, hogy a házimunkából kivett részüket is többnek értékelik, mint amennyire a párjuk. A nők szerint a házimunkát ők végzik, a férfiak szerint közösen szoktuk. Azt is látjuk, hogy a fárfiak megcsalásai nem járnak együtt otthon kevesebb szexszel, míg a nő, ha megcsalta már a párját valaha, akkor otthon nem szexel annyit. Ezt értelmezhetjük úgy is, hogy a nők nem hagyják annyiban a csökkenő szexet, figyelnek rá, míg a férfiak bizony kicsit elnézőbbek.

Ha ilyen szépen különbözik a magyar nő a férfitól és megtartja női mivoltát, akkor a szexualitásról zajló kommunikációban is megérdemelné a hozzá illő irodalmat és férfi szexbeszéd helyett, melyet nagyon ügyesen űzünk, írhatnánk többet a kapcsolati helyzetekben megvalósuló és az érzelmeket kifejezni tudó szexről, hogy a családcentrikus magyar nő a szexben is megvalósíthassa önmagát, nőként.

Magyarok és a család

Nemzetközi viszonylatban a szexteszt alátámasztotta azt, amit számos családdal és nemi szerepekkel kapcsolatos kutatás is állít: nincs még egy ennyire családbarát nemzet, mint a magyar. Szeretjük a változatos szexet, ki is próbáljuk, minden érdekel bennünket, de hiszünk a párkapcsolatban és értéknek tekintjük azt. Hosszú kapcsolatokat szeretnénk és a szerelemben megtapasztalt szexet preferáljuk. Talán a legfontosabb az előbbi mondatban a hit maga. Látjuk, hogy aki hisz abban, hogy a kapcsolatában mindent megtalálhat a másikban, elmeséli neki a fantáziáit, nem érzi úgy, hogy gátolja őt a partnere a személyes kibontakozásban, az nem csalja meg a párját, gyakran élnek nemi életet és sokkal kevésbé hisznek a válásban. Örömmel láthattuk, hogy sok ilyen hosszú kapcsolatban élő, boldog pár van. A 10 évnél hosszabb kapcsolatokban élő párok fele hetente többször is él nemi életet és 70%-uk hetente legalább. 75% házas van közöttük, 20%-uk élettárként él. Láthattuk, hogy az élettársak vélekedése a szexről, ha lehet, még kizárólagosabb, mint a házasoké, akikre kicsit inkább jellemző a társi szerelem. Tudjuk, hogy létezik szex szerelem nélkül, és nem tekintjük kifejezetten ártalmasnak, de csaknem mindenki házasságra vágyik, jó hír, hogy a hosszú házasságokban élők vélekedése is pozitív az intézményről.

A magyar nők helyzete(1)

(Az elemzéshez Acsády Judit: a varázstalanító emancimáció mítosza c. értékes munkája és Pongrácz Tiborné–S. Molnár Edit: Gyermeket nevelni és Pongrácz Tiborné: Nemi szerepek társadalmi megítélése című művei nyújtottak segítséget)

A nemi szerepeket leginkább a nők helyzetének változása kapcsán kutatták. A külföld kissé csalódottan állapította meg, hogy a magyar nők helyzete – szerintük- nem valami rózsás. Az UNESCO 1999-ben a MONEE Project keretében közreadott elemzéséből az derül ki számukra, hogy Magyarországon a nők érdekvédelme kialakulatlan, gyenge, a nőszervezeteknek a közéletre gyakorolt befolyása csekély (Women in Transition, 1999, Fábián, 1999, Lévai, 1997).

Ahogyan Tamás Pál és Fábián Katalin megállapítja, a feminizmus hazánkban nem divat (Fábián, 1999). Nem is igazán érezzük szükségét a „megmentésünkre” tett erőfeszítéseknek, mert mi, magyar nők nem ítéljük hátrányosnak a helyzetünket, így természetszerűleg mozgalmakat sem indítunk miattuk. (Csepeli-Neményi.Örkény 1992)

Egyrészt feltételezhetjük, hogy a szocializmus emancipációs politikája meghozta a maga gyümölcsét és ami nyugaton „újdonság”, annak nálunk egy része már bekövetkezett. Külföldi szerzők a magyarországi nőmozgalom hiányát összefüggésbe hozzák azzal, hogy általában a liberális szabadságjogok, és az egyén autonómiájának tiszteletben tartása hiányzik a közgondolkodásból, és, hogy még nem vált általánosan elterjedtté a civil társadalom demokratikus önszerveződésének gyakorlata (Arpad, 1993). Emellett a nők problémáikat egyedinek élik meg tehát nem gondolják rendszerszerűnek a nőkkel történő hátrányos megkülönböztetést.

A kedvenc magyarázatom mégis Ann Snitow tollából ered, aki úgy véli, hogy a szocialista rendszer idejében a nők egyfajta szövetséget alakítottak ki a férfiakkal, az elnyomást elszenvedők közösségét (community of suffering), és ezért az enyhülés időszakában a nők nem fordulnának “sorstársaik ellen”. Emellett a túlterheltség, a mozgalmakból való általános

kiábrándultság, a politika felé tanúsított cinizmus is fékezheti a kezdeményezéseket. (2 Részlet, a „Feminizmus fogadtatása Magyarországon a rendszerváltás után” c. F22171 OTKA kutatás keretében 2000-ben felvett interjúk egyikéből. (8/6)3)

Messziről indultunk…

Madách Imre, aki 1864-ben elhangzott akadémiai székfoglalójában arra a megállapításra jut, hogy a nő fizikailag és szellemileg gyengébb volta miatt és “teremtő géniusz híjával az emberiség irányadó szellemei közé nem emelkedik”, a művészetet és tudományt soha előbbre nem viszi. (Madách, 1964 ápr. 18 A nőkről különösen esztétikai szempontból). William Acton megállapítja, hogy „a nők többségét szerencsére semmilyen szexuális érzések nem zavarják.” Mayer Béla püspök, kalocsai kanonok, aki Istennek a nőkre szabott feladatával ellentmondónak véli az egyetemi oktatást, a tanult nőt eleve ‘természetellenesnek” tartja, akire magány és boldogtalanság vár, ha kiáll tudományos ambíciói mellett. A püspök politikailag így foglal állást: “minden erőnkkel ellenezzük azt a modern irányt, a mi a nőt a családi tűzhely melegétől elvonja”.Ugyanebben az időben, 1902-ben adták ki Magyarországon először a nőgyűlő irodalom klasszikusának, az osztrák Otto Weiningernek Nem és jellem c. könyvét, amelyben hevesen támadja a nőemancipációt, mint a női lélektől idegen mozgalmat.

A nőképzés fokozása nincs érdekünkben, nincs az állam érdekében, és nincs

a mindent fenntartó és a boldogságot egyedül biztosító családi boldogság

érdekében” hangzik el a parlamentben Bánffy báró sokat idézett beszédében, amelyben a

feministákat “női szörnyetegeknek” hívja vélt családellenességük miatt.

Bánffy báró parlamenti beszédét a Feministák Egyesületének lapja idézi Nô és a társadalom.szerk. Schwimmer Róza. 1907. I.évf./2. p3.

Mindezek a különbségek fellelhetők a nemzetközi összehasonlítások nemi szerepekkel kapcsolatos gondolkozásának kutatásában. A családi életet preferáló apáknak is Magyarországon a legmagasabb az aránya – a nagyobb fokú családközpontúság nálunk mindkét nemre jellemző. A szextesztből is láttuk, a gyermekek léte csökkenti a megcsalás valószínűségét férfiaknál. Leginkább Magyarország és Lengyelország hasonlít egymásra abban, hogy a munkát, a hivatást nem rendelik a npk és a férfiak a családi élet elé. A volt Kelet-Németországban élő szülők attitűdjei szignifikánsan mások. Mind az apák, mind az anyák között náluk mondják legkevesebben azt, hogy a család, a magánélet fontosabb, mint a munka, a hivatás.

Kinek jobb az életben?

Kiknek jobb az életben: azoknak, akiknek vannak, vagy akiknek nincsenek gyermekeik? Pongrácz Tiborné és S. Molnár Edit erről kérdezték különböző nemzetek szűlőit, apákat és anyákat. Magyarországon erős többségi vélemény az, hogy jobb gyermekesnek lenni, a lengyel szülők véleményei nagyjából fele-fele arányban oszlanak meg e kérdésben, a többi három országban pedig – ahol, mint láttuk, a munkát, hivatást preferáló szülők aránya is magasabb – a vélemények erősen arra hajlanak, hogy azoknak jobb, akiknek nincsenek gyermekeik. Magyarország kiugró adatát alátámasztja a szerzők szerint, hogy ez az attitűd a lakosság egészére is jellemző. Lakossági mintán 1995-ben készített, 1000 fős közvélemény-kutatásuk adata szerint a 18 éves és idősebb korú férfiak 70%-a, a hasonló korú nők 78%-a vélekedik úgy, hogy „az életben jobb azoknak, akiknek vannak gyermekei” – mint azoknak, akik gyermekek nélkül élik le életüket. Annak ellenére így van ez, hogy köztudottan a gyermeket nevelő családok körében lényegesen nagyobb az alacsony életszínvonalon, szegény sorban élők aránya. A férfiak hagyományosabb gondolkodása még inkább kitűnik, ha saját feleségük munkavállalásáról van szó. Elfogadják ugyan feleségük igényét a munkavégzésre, a szakmai fejlődésre, de csak úgy, ha a gyerekek rendesen el vannak látva, ha otthon rendezett családi élet várja őket. A magyar szülők, apák és anyák – más országokhoz képest – jobban függővé teszik munkahelyi előmenetelüket attól, hogy házastársi kapcsolatuk, családi életük kiegyensúlyozott maradjon.

Munka és család, munka vagy család

Fontos ugyan a munka, de a nők többsége számára az otthon és a gyermekek fontosabbak.”

A kérdés hét ország vizsgálati kérdőívében szerepelt Pongrácz Tiborné kutatásában. A magyar válaszolók igen magas, a vizsgált országok között a legmagasabb arányban adtak prioritást a családnak és a gyermeknek. Magas egyetértés mutatkozott még Litvánia és Románia esetében is. Hollandiában, Németországban – különösen az egykori kelet- német területeken – és Ausztriában a többség tagadja a nők hagyományos családi szerepének primátusát, nagy hangsúlyt fektetve a munka és a munkahelyi sikerek elérésére. A véleményeket a megkérdezettek demográfiai paraméterei nem differenciálják, közli a szerző. A családorientált társadalmakban – mint például Magyarországon – a fiatal, 30 év alatti korosztályok ugyanolyan arányban adnak prioritást a gyermeknek és a családnak, mint az idősebb korcsoportokhoz tartozók. Hasonlóan nem mutathatók ki szignifikáns eltérések a férfiak és nők véleményei között sem.

A férj feladata, hogy keresetével biztosítsa a család megél-hetését, a feleség feladata, hogy ellássa az otthoni feladatokat.

Külön ki kell emelni az igen alacsony kelet-német és az igen magas magyar index értékeket, állítja Pongrácz Tiborné a nemi szeepek társadalmi megítélése című munkájában. A kelet-német nők emancipált, munkaorientált beállítottságával szembeállítja a magyar nők vélekedéseit. A nők kereső tevékenységének megítélését első ízben 1974-ben vizsgálták. A megkérdezettek kétharmada volt azon a véleményen, hogy általános iskolás gyermeket nevelő anyák esetében az len-ne az ideális, ha a férj keresetéből el tudná tartani a családot, és az anya csak a gyermekneveléssel és a háztartás vezetésével foglalkozna. Ez volt a több-ségi vélemény akkor, amikor a nők 80% körüli aránya gazdaságilag aktív volt, sőt a gyermekvállalási korban lévő nők esetében a munkavállalók ará-nya a 92–93%-ot is elérte. A nemi szerepek tradicionális felfogása azóta sem változott, állítja a szerző, sőt a 2001-ben végzett kutatás esetében még határozottabban je-lentkezett, hiszen itt a kérdés nem az anyákra, hanem általában a nőkre vo-natkozott. A két vizsgálat között 26 év telt el, mely időszak alatt sok változás ment végbe a magyar társadalomban – mindenekelőtt a nők iskolai végzett-sége emelkedett jelentős mértékben – mindez azonban nem befolyásolta a hagyományos nemi szerepek, a hagyományos családi munkamegosztás iránti nosztalgiát. Meg kell jegyezni, hogy a „férj mint családfenntartó, a nő mint háziasszony” – felfogás, óhaj a fiatal, 30 éven aluli, az országos átlagnál magasabb képzettséggel rendelkező népesség körében is igen népszerű.

Manapság a nők többségének dolgoznia kell, mert csak így biztosítható a család megélhetése”

Ha azonban a női munkavállalást nem a családi élet harmóniája, hanem a család megélhetése szempontjából vizsgáljuk, a korábbiaknál igencsak eltérő véleményekkel találkozunk.

A „Manapság a nők többségének dolgoznia kell, mert csak így biztosít-ható a család megélhetése.” kérdést az egyes országokban lényegileg azonos módon ítélik meg. A megkérdezettek túlnyomó többsége egyet ért azzal, hogy a család nem nélkülözheti a nő keresetét, vagyis az anyagi szempontok – Hollandia kivételével –, valamennyi ország esetében erősen dominálnak a nők háztartáson kívüli munkavállalásában

Magyarországon a hagyományos társadalmi szerepek felcserélését a több-ség határozottan ellenzi.

Különösen Magyarországon gyakori, minden negyedik családra jellem-ző, hogy a pénzügyi döntések a nők kompetenciájába tartoznak. A nők „pénzügyminiszteri” státusa tipikusan a tradicionális családi szereposztás egyik jellegzetessége, és ezért megállapítható, hogy a pénzkezelés magyar-országi gyakorlata tovább erősíti a magyar családokról, az eddigiek alapján kialakult konzervatív, hagyományőrző képet.

Látható, hogy mind a négy országban döntően a nőkre hárul a háztartás-sal kapcsolatos feladatok elvégzése (2. táblázat). Gyakorlatilag nem fordul elő, hogy a férfiak egyszemélyben lennének felelősek a háztartás vezetéséért, a néhány százalékos említés inkább véletlennek, semmint szignifikánsnak te-kinthető. Számottevő ugyanakkor azon családok aránya, amelyekben a felek közösen, megosztva végzik a házimunkát.

Érdekes megfigyelni, hogy a férfi, illetve a női megkérdezettek némileg más megvilágításban látják az otthoni munkák megosztását. A nők nagyobb hányada állítja, hogy valamennyi ház-tartási munkát egyedül látja el, míg a férfiak saját szerepvállalásukat értéke-lik magasabbra, érzik jelentősebbnek azáltal, hogy nagyobb arányban emlí-tik, hogy párjukkal egyenlően osztják meg a háztartási teendőket, mint a nők. (A legnagyobb eltérés e tekintetben a nők és a férfiak válaszai között Románia esetében mutatható ki.)

A nemzetközi összehasonlításhoz Pongrácz Tiborné: Nemi szerepek társadalmi megítélése , Acsády Judit: a varázstalanító emancimáció mítosza c. értékes munkája és Pongrácz Tiborné–S. Molnár Edit: Gyermeket nevelni

Szex-túra, a kultúra jegyében… ide kell Andika, adsatokkal!

A szex egyértelműen az a tevékenység, amelyről bátran kijelenthetjük, hogy földrajzi elhelyezkedéstől függetlenül közös tevékenysége minden embernek kelettől nyugatig, északtól délig egyaránt.

A szex örömszerző célja is azonos minden földrészen, és éppen ez az, amely összeköti a különböző kultúrákba született embereket, hiszen a szexualitás a legprimitívebb törzseknél is mesze túlmutat a puszta utódnemzésen. Hogy miért?

A választ egy előre be nem kalkulált evolúciós trükkben kell keresnünk, melyet követően, mi nők is, utódnemzéstől és gyerek utáni vágytól függetlenül piszkosul el kezdtük szeretni és élvezni a szexet, s bár nem tudhatjuk ki volt az első nő, akiben először támadt fel a szexi öntudat, azért a mai napig hálásak vagyunk: a szex ugyanis tényleg jó. Az egyik legizgalmasabb felület és persze a leggyönyörtelibb kommunikációs csatorna nő és férfi között… érdemes hát legalább egyszer –legalább gondolatban végigsétálni a Földön, hogy vajon más földrészeken hogyan is történik a nagy, erotikus egyesülés….

Kelettől-nyugatig

Hatalmas különbség tapasztalható a keleti és a nyugati emberek szexhez való hozzáállásában: az európai ember ugyanis erővel törekszik az orgazmusra, kell a gyönyör, akarja a gyönyört, és mi nők se maradunk le az akarásban és akkor vagyunk boldogok, ha adminisztráltan van orgazmusunk. Szerencsére azonban sokat lágyított az erotikus ölelésen, hogy az utóbbi egy-két évtizedben nyitottabbá váltunk kelet szexuális kincsei felé és hagytuk, hogy begyűrűzzön a Káma –Szútra kifinomultsága a hálószobákba. Így a változatosabb pozitúrák mellé a szexuális fantázia is teret kaphat végre, és lassan elfogadottá válik, hogy minél lassabban, élvezve minden apró pillanatot jussunk el a kéjig.

Fagyos csókok helyett…

De persze nem mindenhol rózsás a helyzet, hisz míg idehaza szidjuk a pornóipar egyre keményebb termékeit, addig a fekete kontinens egyes pontjain a vének (a nálunk már kamaszlányok körében is ismert és használt vibrátor helyett) még mindig zsírral bekent bottal járják a vidéket, hogy a nászéjszaka előtt megkönnyítsék a behatolást a fiataloknak. A defloráló bot mellett fellelhetünk egyéb meghökkentő szokásokat is, amelyek persze itt is népszerűek, csak éppen nem a kultúra részeként tekintünk rájuk, vagy ha igen, akkor csak egy szűk réteget érintenek. Az eszkimóknál, ez nem titok, asszonyaikat szívből, minden ellenszolgáltatás nélkül felajánlják a vendégnek, és egyenesen sértés számba megy, ha a megfáradt vendég kibújna a szexi vendéglátás alól…. Ugyanakkor a csók az eszkimók között egyáltalán nem terjedt el.. hogy ennek a földrajzi elhelyezkedés e az oka, nem tudhatjuk, mindenesetre feltételezhető, hogy a nulla fok alatti hőmérséklet nem kedvez a hosszú, nedves csóknak…

Szexakadémia a Fülöp-szigeteken

A szexuális felvilágosítás a legkülönbözőbb módon megy végbe a Föld eltérő pontjain: míg hazánkban ez az egészségnevelés része, és iskolai oktatás keretein belül intézzük el, meglehetősen felületes módon, addig máshol, az idősebb férfiakkal való fellációra szólítják fel a fiatal srácokat, akik meg is teszi azt, lelkesen, tekintve, hogy úgy vélik, ezzel, egyúttal a férfiasságot is magukba szippantják. A Fülöp-szigeteken közös épületbe „zárják” a fiatalokat, hogy tabuk és korlátok nélkül ismerkedhessenek meg a másik nemmel, míg az se szokatlan, hogy egyes népek úgy vélik, a későbbi élvezetes szex alapja az önkielégítés, és akinek az megy.. akkor élvezetes és gyönyörrel teli párkapcsolatra számíthat.

Szexi tévhitek?

Az olasz pasik a tüzességükkel, a franciák kifinomultságukkal, a portugálok rámenősségükkel, a németek precizitásukkal, míg a fekete srácok a.. méretükkel nyűgöznek le minket. Vagy mégsem? Máig élnek tévhitek a különböző nemzetek szexuális teljesítényüket illetően. A rossznyelvek szerint például az olasz pasik verhetetlenek az ágyban, mert annyira lelkesek, lankadatlanok és a bejegyzések alapján állítjuk, hogy tűzön-vízen át kitartanak, amíg partnerük is a csúcsra nem ér. Ám ami a legfontosabb, hogy szex előtt, közben és utána is nőnek tekintik a nőt.

Akad azonban aki ezt másként élte meg:

„Az én tüzesnek kikiáltott olasz pasim, csak magával törődött, és azzal, hogy megszerezze a barátnőmet. Ráadásul, a legrövidebb aktus, amit valaha is átéltem, épp vele esett meg.

A német férfiak azonban erősek és kitartóak, miközben hihetetlen precizitással terelik a nőt a csúcs irányába…. Cserébe nincs bennük tűz, mindent előre kisakkoznak, ami azért lehangoló is lehet.

Szerencsére akad, aki mást tapasztalt:

„Eric igazi szexisten volt, nem csak gyönyörű férfi, a legszebb akit valaha láttam, de ráadásul, állandóan akarta a szexet, mindig kész volt a forró együttlétre és ha nekilendültünk alig lehetett abbahagyni… Német… de tüzes…máskor pedig gyengéd és szerelmes…. A mai napg bánom, hogy nem költöztem ki hozzá…”

A fekete srácok hatalmas péniszméretét illetően is sok legenda kering. És mi is csak a fórumbejegyzésekre támaszkodhatunk, amikor megkérdőjelezzük a méretet….

„Nekem egy fekete srác vette el a szüzességemet, ha tudom, hogy akkora , amekkorával ott szembesültem, biztos meggondolom…. De nem láttam előre, és hát ott meg már nem akartam visszakozni. De azt hittem elájulok… nagyon fájt de aztán hirtelen túl voltam az egészen és olyan édes és kedves volt és annyira akarta, hogy nekem jó legyen, hogy a végén ettől bőgtem el magam..”

„ tavaly nyáron volt egy pszichológia-hallgató pasim. Ébenfekete. Gyönyörű. A csajok persze ugrattak már jó előre, hogy mi lesz, meg meséljek már meg minden. Hát nem mondom: izgatottan vártam a napot, de igencsak meglepődtem… az előző, szegedi pasimnak simán volt akkora fegyver.. lehet még nagyobb is, mint a srácnak, de jó volt, mert a szex vele sem a méretről szólt”

Nos e két bejegyzés aligha mértékadó a fekete pasik instrumentumát illetően, ám a bejegyzések talán másról szólnak igazán. Például hogy két eltérő kultúra is találkozhat . Szerencsésen. Szex közben…és előtte és után is…

Utánajártunk annak, miért bújik ágyba a magyar nő???

Te miért ölelsz? Nézz szembe a valódi okokkal!

A szex a vágyakon felül, ezerféle okból létrejöhet. Akad olyan, amelyik kifejezetten használ a női önbecsülésnek, és olyan is, amely ha nem is akarunk tudomást venni róla, de mélyen rombolhatja énképünket.

Aki csak egy kicsit is tudatosan szemléli az erotikát, az tudja, a szex élvezeti értékén felül varázslatos kommunikációs eszközünk, amely segítségével szavak nélkül mondhatjuk el, vagy hozhatjuk a másik tudomására lelkiállapotunkat. Más esetben az aktust tekinthetjük kerettörténetnek is, amelyben a mozdulataink, a sóhajok és az érintések jelentik a tartalmat. Megint máskor pedig lehet fegyver, akár a bosszú fegyvere, vagy ajándék, esetleg áldozat. Mindez attól függ, milyen motivációk miatt jön létre az ölelés.

Milyen motivációk lehetnek?

1. Béke-szex

Az egyik leggyakoribb és meglehetősen szívesen művelt szex. A harag elűzése vagy enyhülése után, vagy éppen azért, hogy a romboló érzések minél gyorsabban szálljanak el a párkapcsolatból, nagyon sokan választják a békülés, a megbocsátás eszközéül az erotikát.

A béke-szex azonban kétélű fegyver. Egyrészt azért, mert az érzékek, és a gyönyör nem feltétlenül hoznak valódi megbocsátást, sokszor csak a problémát söprik a szőnyeg alá, a buja erotikával a felek. Máskor meg az lehet a baj, hogy csak az egyik félnek van szüksége egy nagy veszekedés után a másik érintésére, sőt csak így tudja, tudná kifejezni érzelmeit, míg a másik számára ez csak korlátozott lehetőség, és szeretné a konfliktuskezelés egyéb módját választani. Ez utóbbi sokkal jellemzőbb a nőkre, vagyis míg a férfiak szívesebben bújnak ágyba a megbocsátás jegyében, addig a nők ezt sok esetben „leigázásként”, újabb behódolásként értelmezik, és megalázónak érezhetik a szituációt. Pozitív esetben azonban szenvedéllyel és tűzzel teli akció lehet a békülés jegyében születő szex.

Andrea, 36 éves

A párom a legtüzesebb szexet a legnagyobb viták után produkálja. Én néha csípem ezt, és belemegyek a játékba, máskor úgy engedek a támadásának, hogy közben érzem: nincs ez így jól. Először le kellene zárni a vitát, megegyezni, tiszta utat kijelölni, és utána jöhet az erotika. De neki ez csak így megy. Szex után hajlandó esetleg kompromisszumokra.”

2. Ajándék-szex

Pikáns, személyre szabott és valóban egyedi ajándék is lehet a szex, ha azt mindkét fél egyaránt képes értékként kezelni. Persze jellemzően női ajándék az erotika, vagyis mi nők kifejezetten szívesen csomagoljuk be (vagy ki) és nyújtjuk át ünnepi keretek között a testünket. Párkapcsolat szempontjából az egyik legépítőbb szexfajta lehet az ajándék erotika, főleg akkor, ha a nő érzi, az egyébként már szinte hétköznapi érintéssel, és a teste látványával mennyi örömet tud még mindig szerezni kedvesének. Valódi önbecsülés megerősítő tréning, ám ehhez kell a másik fél lelkesedése és aktív fogadókészsége is. Éppen ezért nagyon fontos, hogy ha dátum szerint esedékes lenne is az ajándék, azt csak akkor és olyan körülmények között nyújtsuk át, amikor idő, hely és a hangulat is kedvező. Az ajándék szex egyébként jellemzően finom, hosszan tartó, rengeteg gyengédséggel és kölcsönös adakozással teli aktus, amelynek hosszú távú hatása is közismert.

Ingrid, 30 éves

Én a párom szülinapjára adtam magam ajándékba. Egy üveg pezsgő, tejszínes torta várta az asztalon, én pedig egyetlen szál masnival a csípőm körül vártam az ágyban. Nagyon édes volt.. igazából ilyennek még soha nem láttam, még a keze is remegett, amikor hozzám ért… pedig már három éve élünk együtt.”

3. Búcsú-szex

A férfiak számára ez nem probléma, „a miért is ne, akkor most utoljára” alapon létrejött akció azonban mindkét fél számára tartogathat meglepetéseket. A nők leginkább akkor ragaszkodnak az „utolsó”, a búcsú-szexhez, ha ők még nem zárták le a kapcsolatot, és persze az utolsó pillanatig reménykednek abban, hogy az általuk még szeretett férfi meggondolja magát. Éppen ezért sok esetben mindent bevetnek, extrém pozíciókra, tőlük teljesen idegen érintésekre is képesek, hátha kétségbeesett akciójuk felkelti a másik fél figyelmét. Ez azonban, ha szerez is néhány plusz napot, csak elnyújtja kínjaikat. Búcsú-szexre így valójában csak az vállalkozzon, ha valóban lezárta vagy le akarja zárni a kapcsolatot, és az öleléstől- a szokott kéjen felül nem remél semmit, valamint ha tudomásul tudja venni, a búcsú szex valóban a búcsúzásról szól. Utolsó, megismételhetetlen alkalom.

Bence, 27 éves

Én egyetlen alkalommal voltam hajlandó ilyenbe belemenni, és akkor is csak azért, mert éreztem a volt páromnak ez nagyon fontos. Ő azonban az engedékenységemet úgy értelmezte, hogy akkor majd megy minden tovább a maga útján. Sokkal nehezebb volt így lezárni a múltat mindkettőnknek. Azóta óvatosabb vagyok: ami elmúlt, azt búcsú-szex nélkül engedem el.”

4.Szex fogadásból

Bár ez inkább a férfiakra jellemző, azért az utóbbi években egyre több nő is fogad barátnőivel arra, hogy egyik másik „hímet” képes az ágyába csalogatni. Miért? Vagányságból, kíváncsiságból, vagy azért a kétes értékű érzésért, hogy amíg barátnőinek nem, addig neki sikerült meghódítani a kiszemelt férfit.

A jutalom azonban nagyon csekély lehet, még akkor is, ha a szex, és az élvezet megütötte a mércét, hiszen a fogadásból létrejött aktus mindkét fél számára megalázó lehet. Máskor a csak egyszeri alkalomra szánt aktus után, a vagány nő kelepcébe eshet… hiszen éppen ölelés közben döbbenhet rá, hogy ennél mindketten többet érdemelnek, ám éppen a körülmények miatt aligha lehet mód a folytatásra. A beszámolók szerint azt is tudhatjuk, hogy ha a gyönyör meg is érkezik, a diadal érzése jellemzően távol marad.

András, 31 éves

Anikó egy céges bulin dobta be magát nálam. Nagyon szép csaj, és valójában kedveltem, nem is volt nehéz dolga nálam, bár szívesebben vettem volna, ha én hódítom meg. A szex gyorsan lezajlott és csodálkoztam, hogy utána semmi, igazából én szívesen akartam volna tőle többet is. Aztán pár hónap után a teakonyhában véletlenül „kihallgattam” egy párbeszédet. Anikóról volt szó, és arról, hogy én a harmadik voltam a sorban. Fogadást kötött két másik lánnyal, hogy kit, milyen sorrendben „húznak magukra”. Pontozták is a pasikat. Hatalmas csalódás volt, nem is a szex része miatt, hanem mert ennél érettebb, okosabb, jobb embernek gondoltam őt.”

5. Szex-kelepce

A párkapcsolatok egy részében gyakori a megtartó szex. Vagyis az az aktus, amely csak azért jön létre, mert az egyik fél úgy érzi, eszközként már csak a szex maradt a kezében. Vagyis azért csalogatja újra és újra ágyba „kedvesét”, mert úgy érzi az erotikával képes hatni a másik érzelmeire. Egészen pontosan: addig nem szakad meg a párkapcsolat, addig őrizhető a közös jövő, amíg képes testével hatást gyakorolni a másikra. Ez azonban nagyon veszélyes játék lehet, főleg azért, mert a legtöbb esetben a szex törékeny és meglehetősen könnyen lerázható kaloda, és az a fél, amelyik menni akar, az menni is fog. Kifejezetten visszás és megalázó lehet a visszatartó, kelepce-szex, főleg ha párbeszéd és őszinte kommunikáció helyett az egyik fél, (általában a nő) ezzel szeretne érvelni.

Virág, 34 éves

A válásom előtt egyszerűen megbolondultam. Tudtam, hogy Péter el fog menni, ezer jele volt annak, hogy ő már kifelé kacsingat a kapcsolatból, én azonban még mindig szerettem. Beszélni nem lehetett vele a problémáról, hát a szexet választottam. Tudtam, mit szeret, hogyan és mikor. Hatott is rá a dolog.. egy ideig. De egy reggel én ébredtem úgy, hogy soha többé.. hiszen ő nem kezdeményezett már hónapok óta. Amit adtam, elfogadta, de valójában csak a szex kellett neki, nem én. Soha többé nem értem hozzá. És soha többé nem alázom meg így magam.”

6. Bosszú szex

Édes méregként hat a bosszú miatt szerzett gyönyör. Vagyis ha akkor megyünk bele egy akció dús szex-menetbe, hogy csalfa párunkon így vegyünk elégtételt. Talán kicsit könnyebb a helyzet, ha a bosszú eszköze egy idegen, akit remélhetőleg soha nem látunk többé, de kifejezetten romboló, és a megtartani kívánt párkapcsolat szempontjából nem sok jót ígér, ha a bosszú-szexre kiszemelt fél egy közös ismerős. A kedvesünk barátja, vagy kollégája, esetleg rokona. A harag múlás után ugyanis, akár megmarad a párkapcsolat, akár nem, meg kell küzdenünk a bűntudat és a megalázottság érzésével, valamint az „ártatlan”, a harmadik fél további közeledésével, aki nem feltétlenül veszi simán tudomásul, hogy csak bosszú szomjunkat elégítettük ki a testével.

Szonja, 29 éves

Amikor a pasim bevallotta, hogy egy buliban összejött egy lánnyal és a mosdóban szexeltek is, úgy éreztem összedől a világ. Minden áron fájdalmat akartam okozni neki. A legjobb haverját környékeztem meg, akivel nem volt nehéz a dolog, tudtam, hogy bejövök neki. Úgy intéztem, hogy a kedvesem rajtakapjon minket az ágyban. Hát rajtakapott. De nem neki, nekem fájt és fáj azóta is a dolog. Most már tudom, hogy míg ő „csak” egy nagyot hibázott, én ostoba voltam és kegyetlen.”

Bátran kijelenthetjük azonban, hogy kelettől nyugatig északon és délen a női mell vonzása globális…Egy biztos: A férfiak a puszta látványától is megőrülnek, mi nők azonban sokszor fanyalogva és kritikusan nézegetjük saját melleink formáját. Pedig, ha van valami a női testen, amit a természet is csábításra teremtett, hát a női mell biztosan az.

Mellbedobás az erotikában

A női mell ruhával fedve, csipke ölelésében és fedetlenül egyaránt izgató látvány, egy ringó kebelről meg aligha tudják levenni a pasik a szemüket, mi nők valahogy mégse találjuk a helyes arányt: vagy túl sokat mutatunk belőle, és köldökig nyitott felsőkben kínáljuk a természet csodáját, vagy fordítva, még azt is eltakarjuk, ami valóban szép, valóban vonzó, valóban csábító.

Hothothot – ciciszex mindenkinek?

Egy biztos, aki merészen vállalja kebleit, nagy valószínűséggel nyitott a melle kínálta örömökre, vagyis szinte biztos, hogy szexualitásának hangsúlyos eleme a mell, és a „ciciszex” sem áll távol tőle

A hétköznapok során egy jól megválasztott, a mell formáját kiemelő felső akkor is telitalálat lehet, ha a dekoltázs a mell domborulatának éppen csak a felső vonalát emeli ki, a mell pasikra gyakorolt hatása így is garantált, ám ha kedvesünk figyelmét szeretnénk az erotika irányába terelgetni, ennél jóval több is megengedett.

De vajon minden pasit le lehet venni a lábáról mellbedobással? Vajon mennyire fontos a kebel mérete? A feszesség, a bimbó színe, formája és annak mérete? Mi az, ami befolyásolhatja a mell szexualitásban betöltött szerepét?

Csak a nagy lehet szexi?

Egy netes felmérés szerint a kérdésre egyértelműen lehet nemmel felelni. Az igaz, hogy első pillantásra előbb gyúlhat heves, érzéki vágy egy nagy mell láttán, a megvalósult aktusok számát tekintve, és a szexuális aktus intenzitásának „mérésekor” azonban már nincs szerepe a méretnek. Vagyis a vágy felkeltésében előnyt élvezhetnek a szerencsésebb, nagyobb keblekkel megáldott hölgyek, ez azonban az érzékelés, a konkrét szex során már nem nyújt behozhatatlan előnyt.

Angéla, 35 éves, illusztrátor

„Eddig valahogy csak olyan férfiakkal hozott össze a sors, akik imádták a női mellet. Az enyémet mindenképp, pedig ha a méretét nézem, hát valahol a középkategóriába tartozom. Valószínűleg a méretnél sokkal fontosabb lehet, hogy a partnereim érezték, és jelenlegi párom is érzi, mennyi örömet jelent nekem, ha a mellemre hangsúlyt fektetnek szex közben. Vagyis ha én érzékenyen reagálok az érintésre, akkor az számukra is még nagyobb érzéki örömöt nyújt.”

Ferenc, 31 éves, informatikus

„Sok nő tart attól, hogy csak az a mell lehet csábító, amelyik szinte kibuggyan a melltartóból, pedig jó lenne, ha tudnák, hogy egy apró, a tenyeremben is elférő, de formás mell ugyanolyan izgató lehet. Főleg, ha bimbó a legkisebb leheletre is megborzong, ha képes látványosan élvezni a kényeztetést.”

Zsolt, 34 éves, gyógyszerész

„A volt párom –főleg termetéhez képest- hatalmas mellekkel rendelkezik, amely első pillantásra felkelti minden férfi figyelmét, ő azonban soha nem tudott természetes szépségével jól gazdálkodni. Utálta a méretét, azt, hogy a súly miatt kicsit megereszkedett és különösen utálta, hogy a bimbóudvar és maga a bimbó is sötétbarna. Világos rózsaszín, szinte kislányos mellbimbókra vágyott. És nem értette, hogy számomra tökéletesen mindegy a szín, és igazából még csak nem is a mérete miatt rajongtam a melleiért…. Hanem a mozgása miatt: szex közben egyszerűen megőrjített a látvány, ahogy a szemem előtt ringatózott, közhelyes, de tényleg érett gyümölcsként himbálózott előttem, amibe kedvem szerint legszívesebben beleharaptam volna. Ez a ringatózás az, amely a ruha alá rejtett mellek láttán is eszét tudják venni a pasiknak.

A mostani páromnak sokkal kisebb mellei vannak, ő viszont nagyon okosan bánik velük: szex közben mézesmadzagként húzza el a szám előtt, sokszor csak egy-egy pillanatra érinthetem meg, és a végletekig fokozza ezzel a vágyaimat, hogy végre megízlelhessem….”

Van aki szereti…

Olyan is akadhat azonban, hogy bár a csábításban szívesen veszi hasznát melleinek a nő, a valóságban –sokszor rossz tapasztalatai miatt- nem kedveli, ha vad mellmasszázzsal indítja az erotikus akciót partnere. A férfiak jelentős része ugyanis egyszerűen nem vesz arról tudomást, hogy a nők eltérő érzékenységgel reagálnak az érintésekre, ahogy azt sem, hogy a mell, különösen a mellbimbó és az udvar idegszálakkal gazdagon átszőtt terület, amelyekre a finom cirógatás is nagy hatást gyakorolhat. Ám olyan is előfordulhat, hogy a mellek túl érzékenyek, és csakis a leheletfinom érintéseket képes élvezni. Ilyenkor a nagyobb, hevesebb mozdulatok lelombozóak lehetnek, míg másoknál egy érzéki csípés vagy apró harapás, a bimbó dörzsölése, kis csavarás akár a kéjig kergethetik a kebel gazdáját.

Enikő, 25 éves, tanuló

„ Én valójában nagyon szeretem a ciciszexet (is), de menszesz előtt még a melltartó érintését is alig viselem el, egyszerűen túlérzékennyé válik a mellem, és a pasim akkor vadul meg a legjobban, hiszen látványosan nagyobb és feszesebb lesz a mellem azokon a napokon, és hónapokig nem értette, hogy az nekem, akkor éppen miért nem jó. Nem értette, miért fosztom meg a „mellszex” élvezetétől, míg máskor én magam kérem, vágyom arra, hogy kényeztessen ott, vagy éppen a „völgyben” érje utol a gyönyör.”

Éva, 40 éves, eladó

„Én imádom, hogy és ahogy hatást tudok gyakorolni a pasikra a melleimmel. Imádok feszes felsőkben, cicidomborító melltartókban mutatkozni (a múltkor megszámoltam, pontosan 58 darab melltartóm van), és azt is imádom, amikor kibont a párom a ruhából. Nekem minden kell, amit a melleimmel elérhetek…. Már az izgató, amikor látom, a meztelen mellem látványára izgalomba jön a partnerem és ezt csak fokozza, ha „főszerepet” kapnak a melleim az aktus során.”

Rita, 34 éves, óvónő

„ Nálam a cici kényeztetése nem annyira jön be…. Volt néhány partnerem, akik megőrültek a melleimért, de rám kevéssé hat, ha a bimbóimat „gyötrik”, a bimbó szívogatásától meg egyenes lúdbőröztem. A lábaim, a combom, a térdhajlatom, a hátam, a gerincem viszont valódi érzéki területek. Ezt sokáig nem mertem elmondani, mert valahogy olyan béna, ha egy nő nem szereti a cici-cirógatást. De ez van.”

A keleti kultúra évszázadok óta hatással van a nyugati ember világfelfogására is, és a hatás kölcsönös- a szexben is: csakhogy amíg például az ázsiai nők mellnagyobbító műtétekkel közelednek felénk, a keletiek varázslattal teli szexfilozófiája olykor tlitalálat lehet a saját hálószobánkban is….

Tantrikus szexvarázslat

A tantraszex megismerésével az együttléteket varázslatossá tévő titok birtokába juthattok. Jó kísérletezést!

Mielőtt a dolgok közepébe vágtok, nem árt, ha tudjátok, hogy a tantrikus szex a bennetek is jelenlévő érzéki és érzelmi gyönyörök előcsalogatását, valamint magasabb dimenzióban való átélését teszi lehetővé. Ez lefordítva azt jelenti, hogy a tantra segítségével olyan

szinten felébreszthetitek a bennetek rejlő szexuális energiákat, hogy

minden sejtetek feltöltődhet a gyönyör hullámaival. Érdemes kipróbálni

a következő gyakorlatokat:

1. Lazulj kedvedre!

Partnered álljon a hátad mögé, és helyezze a tenyerét a keresztcsontodra – ezzel segíti, hogy érezni tudd tested egyik érzéki pontjának létezését. A gyakorlat közben hallgassatok zenét – legjobb, ha valamilyen lágy dobszóra mozogtok. Állj vállszéles terpeszbe és koncentrálj arra, ahogy a lábadon föláramlik a Föld energiája. Közben kezdd el lassan mozgatni a medencédet, valahogy úgy, ahogyan szex közben is szoktad. Ha van hozzá kedved, nyugodtan vadulhatsz is, a lényeg, hogy vess ki magadból minden szégyenérzést, és érezd, ahogyan mozdulataidat követi partnered forró tenyere. Mindezt legalább öt percig élvezzétek, de tulajdonképpen ti érzitek majd, mennyi ideig jó a gyakorlatokat végezni, nem szoríthat az idő, egy pillanatig sem!

2. Adj bele mindent!

Jöhet a következő fokozat: adj bele mindent a mozgásba, és hangokkal is érzékeltesd, milyen remegések futnak át rajtad – párod pedig finoman kövesse kezével minden rezdülésed. Közben akár azt is megoszthatod vele, ha a csípő és a lábremegések mellett másfajta, akár az orgazmushoz fogható érzések is keresztülfutnak rajtad. És nem árt ha tudod, nem vagy csodabogár, ha már ezen a ponton átéled magát az orgazmust is.

3. Egy kis levezetés

Kapcsoljátok ki a zenét, te pedig állj továbbra is terpeszben, de ne mozdulj öt percen keresztül. Ez idő alatt összpontosíts a szívverésedre, a lélegzetedre és a testedre, és figyelj arra, hogy az egyetlen külső inger, amit beengedsz, az a párod érintése legyen. Később cseréljetek: most az ő energiáit ébresszétek fel hasonló módon.

4. A simogatás művészete

Ez a meditációs gyakorlat segíthet a korai magömlés vagy az orgazmus elmaradásával kapcsolatos problémák esetén.

– Kérd meg a párodat, hogy feküdjön hanyatt, és kezdd el simogatni őt ujjbeggyel – az arcánál kezdj, és finoman haladj lefelé a testén. A kezed nagyon lassan mozogjon, és adj neki időt arra, hogy minden apró cirógatást kiélvezzen. Ne feledd: nem az a cél, hogy szexuális izgalmat kelts benne, hanem hogy segíts neki eljutni az idő- és gondolatnélküliségbe.

– Folytasd a simogatást 10-15 percen át, a teljes testfelületén. A simogatás erejét fokozd a szavaiddal: dicsérd a testét, mondd el, mi minden tetszik neked rajta.

– Ezután csendben nézd őt néhány percig – ez idő alatt ő visszatalál a meditációból a valóságba. Ha szeretnétek, most legyen a párod az aktív fél, vagy csak feküdjetek egymás mellett összeölelkezve és pihenjetek. Ez követően bátran nekivághattok az együttlétnek!

5. Figyeld az élményt!

Ez a gyakorlat kizárólag igazán összetartó szerelmespároknak ajánlott, ezért alkalmi szexpartnernél, futó kalandnál ne is próbálkozz vele. Tudd azt is, hogy maga a módszer a férfi vizualitására épít, azaz arra, hogy a férfi számára hatalmas élmény, ha kamaszkori vágyai beteljesülhetnek… Ide tartozik az is, amikor minden szégyen és ítélkezés nélkül szemlélheti a mezítelen női testet. És hidd el, párod nagyon hálás lesz érte, ha éppen te leszel az, aki ehhez az ősélményhez hozzásegíti.

– Üljetek mindketten mezítelenül az ágyra. Párod csukja be a szemét, és képzeljen el egy olyan pozíciót, amelyben látni szeretne téged, mesélje el neked, te pedig helyezkedj el abban a pózban. Fontos, hogy ez soha ne legyen kényelmetlen vagy nyakatekert póz, és az is, hogy ennél a gyakorlatnál ne tárd szét a combjaidat. Engedd, hogy kedvesed hosszú percekig gyönyörködjön benned.

  • Húsz perc elteltével szeretkezzetek úgy. ahogyan szeretnétek: nem lényeges a póz, és nem kell, hogy orgazmusotok legyen. A lényeg, hogy csak a saját érzéseitekre figyeljetek. Fontos az is, hogy ne beszéljétek át az aktust, ez most maradjon belső, személyes történés.

– A következő alkalommal (nem egymás után következnek a meditációs gyakorlatok ebben az esetben) feküdj hanyatt, enyhén húzd fel a lábad, majd tárd szét – engedd, hogy a legintimebb testrészed is feltáruljon. Párod üljön veled szemben, te pedig engedd meg neki, hogy kedvére gyönyörködjön a látványban, úgy, hogy közben nem ér hozzád. Csak nézze, koncentráljon a látvány kínálta örömre.

– Szeretkezzetek ismét, megint úgy, ahogyan szeretnétek: finoman vagy vadul, hosszan vagy gyorsan. A végén térdeljetek le egymással szemben, és hajoljatok a másik öléhez, úgy, hogy a fejetek és a kezetek összeérjen. Maradjatok egy darabig ebben a pózban, majd feküdjetek le, és öleljétek át egymást.

admin

Leave a Reply