0

Mikor alszik el végre? – Szex a gyerek mellett

Mikor alszik el végre? – Szex a gyerek mellett

Aki esetleg a szexuális élet zavartalansága miatt habozik a gyermekvállalással, azt sietünk megnyugtatni, a Szexteszt adatai alapján ugyanis bátran kijelenthetjük, hogy a gyerekek léte vagy nem-léte átlagosan csupán 5%-al befolyásolja a szex gyakoriságát! A férfiak mégis tele vannak panasszal, ők ugyanis úgy érzik, valami igenis megváltozott, hogy kevesebb a szex…. De lehet csak az atmoszféra változott? Talán a pasik csillaga került hajszálnyival arrébb a nők egén, hogy helyét a közös gyerek csillagképe vegye át?

Ám mit mutat a Szexteszt pontosan?

Azt azonnal, hogy a gyerek nem, illetve csak ici-picivel jelent kevesebb aktív szex-szet, mint a gyerek nélküli kapcsolatok. A heti többszöri szex, heti szexre redukálódik, de az marad stabilan. (a 7-10 éves párkapcsolatban élőket vizsgáljuk csupán)
Ugyanakkor ez a hajszálnyi eltérés is a férfiak emlékezete szerint jelenik meg: a férfiak ugyanis azok, akik a tesztben erről így vallottak, kevesebb szexszre emlékeznek, mint a nők.

A gyerekes nőkre viszont az jellemző, hogy partnerüktől gátolva érzik magukat a személyes kibontakozásukban, míg a férfiak ezt nem élik meg.

Nagy valószínűséggel, a gyerekneveléssel, gondozással járó terhek egyenlőtlen elosztásáról van szó, és nem a férfi személye a valódi gát, hanem az anyai szerep az, ami hangsúlyos, és ami akadályokat képez. Vagyis amíg a férfi számára alapvetően nem változik meg a világ attól, hogy gyermek született, a nő –ha akarna, se tud- főleg nem a szülést követő néhány hónapban másra koncentrálni, csakis a kicsire. Vannak ugyan feladatok, amelyeket delegálhat az apa felé, de a biológiailag determinált feladatok maradnak. És éppen ezek azok a feladatok, amelyek közvetlen testi kontaktust igényelnek, anya és gyermeke között

Miért emlékeznek másként a gyerekes férfiak a szex mennyiségére? Lehet, hogy nem csökkent az szemernyit sem, csak éppen a női partner lelkesedése nem annyira egyértelmű, mint azt a baba születése előtt tapasztalta a férfi, illetve a nők kezdeményezőkészsége is alább hagy.

Ez azonban nem jelenti azt, hogy a ma kisgyermeket (vagy egyáltalán, gyermeket nevelő) nőnek könnyű helyzete lenne. Egyrészt a tornyosuló szerepek miatt, amelyekben helyt kell állni, másrészt a fiatalságot és a gyakori és fiatalos szexet kiabáló kulturális hatások, a megváltozott párkapcsolati élményvilág kihívásainak kellene megfelelnie.

Nos, ha valamikor, akkor manapság biztosan kihasználjuk, mi nők, a több felé figyelés képességét! A gyermek születése egyfajta „normatív”, azaz természetesen bekövetkező krízishelyzet. A krízis szó a kínai nyelvben két szó egymás fölé írásával keletkezik, a két szó pedig a veszély és az esély. Ilyen szempontból a krízisről azt tudjuk meg, hogy figyelmet igényel és útelágazásnak minősül, ezért fontos beszélni arról, hogyan folytathatjuk az utazást a számunkra kedvező irányba. Ezúttal a gyermekvállalás irányába.

Az indiai mitológia az alábbi mesével készíti fel a párokat a gyermekvállalásra:

Az indiaiak mítikus isteni párja Shiva és Shakti, Shíva a férfi, Shakti a nő lényege.

Shíva ne és nem akart még szerelmes lenni, csak a legfőbb lényre koncentrált, és más nem érdekelte. Maya (ősanya) ekkor magába mélyedt és megteremtette Shaktit, aki egy hegyen nőtt fel, ott fejlődött és ott várt szerelmére, Shívára, aki meg is érkezett. Összegabalyodtak, egymáséi lettek. Elvonultak, és az elválás gondolata is félelmet, haragot váltott ki belőlük.

Shakti többre vágyott: otthonra. Télen fázott, nyáron melege volt ház nélkül, de Shíva a párkapcsolaton belül is őrizte szabadságát (vonuljunk az erdőbe)

Shakti többre vágyott: gyerekre, családra. De a megszületett gondolat- megölte az anyát. Shíva sírva hurcolta mindenhova kedvesét.

Mit szimbolizál a történet? Hogy a gyerek születése szétzúzza, megöli azt, ami addig egész volt, és bonyodalmak, veszteségek árán ugyan, de egy új egészet teremt.

És persze arról is mesél, hogy a kapcsolat lényege a várakozás, vágyakozás, az együttlét megélésének mámora, és aztán a gyerek születése során egy új minőség teremtése.

A gyermek születése után tehát gyökeresen megváltozhat a szülők szexuális élete, ám nem szűnik meg, csak éppen új helyzetben kell, kellene jó megoldásokat lelni az erotikára, ahogy az a következő cikkből kiderül:

Erotika a gyerekágy mellett?


A baba megszületésével a várakozás békés nyugalma elmúlt és csupa stressz a pár élete. Mert sír a gyerek, mert túl sokat alszik a gyerek. Mert nem eszik a gyerek, Mert túl sok az anyatej, mert nincs elég anyatej…., és a stressz és a vágy valahogy nem nagyon fér meg egymás mellett.

Vagy mégis?

A szex szóba hozása azonban azonnal még több kérdést vethet fel. Mert hogy is van az, hogy egyes anyukák szinte azonnal kívánják a szexszet, míg a többség a fél karját adná egy egészben átaludható éjszakért? A kéjre törő anyukák meg gyanakodva figyelik magukat, hiszen normális az, hogy a baba helyett a saját orgazmusok érdekli őket?

És persze a megváltozott külső se serkenti a nőket arra, hogy újdonsült anyukaként adják elő a szexi démont két pelenkázás között.

Vagy mégis?

És mi a helyzet a férfiakkal, akik a legtöbb esetben azért olyan kétségbeesetten téblábolnak ebben a megváltozott térben, és vagy útban érzik magukat, vagy örökös fejmosásban van részük, mert nem elég aktívak.

És téblábol a férfi a hálószobában is, hiszen majd eszét veszti, úgy kívánja duzzadó keblű kedvesét, de hogy döntse hanyatt az istenadtát, amikor annak már az állva bekapott vacsora mellett is láthatóan leragad a szeme? Megtenné, de valahogy mégsem megy úgy az a közeledés, mint eddig.

Vagy mégis?

Tippek az erotika újrateremtéséhez szülés után

Nőknek

1. Fogadd el, hogy átmenetileg, de tényleg megváltozott a tested, ám azonnal tedd is fel magadnak a kérdést: na és? Hidd el a szex néhány plusz kilóval is klassz lehet, ha elhiszed, hogy párod így is kíván téged

2. Ne akarj tökéletes anyuka lenni. Nem leszel az (ahogy senki), de a görcs, hogy azzá válj, el fogja űzni életedből az erotikát.

3. Ne akarj mártírrá válni. Ha akad valaki a közeledben, a férjed, a nagymamák, vagy nagypapák- ügyesen delegálj át feladatokat rájuk. Hidd el, akár az apósod is ki tud teregetni, amíg te megszoptatod a kicsit, és az unokaöcsike is befogható, ha le kell szaladni a gyógyszertárba, a postára.

4. Engedd, hogy párod szépnek lásson téged. Ha megdicsér, ne javítsd ki azonnal, ne szabadkozz: hidd el, ő most is téged lát a legkívánatosabbnak.

Férfiaknak

  1. Fontos a türelem, talán soha nem volt ennyire fontos még. Így a kötelező távolmaradás után, ne rohand le azonnal a párod…. Engedd, hogy ő engedjen be a személyes terébe, akkor, amikor ő már készen áll. Ez nem biztos, hogy a hatodik hét utolsó napjának éjjele lesz.
  2. Dicsérd sokszor a párod. És nem csak azért, mert lám milyen jó anya, hanem a nőt dicsérd benne.
  3. Lehet, nem hiszed el, de ha magadra vállalsz feladatokat, szinte biztos, hogy elnyered jutalmad egy kiadós menettel. Főleg, ha a segítséged nyomán néhány óra bónusz alváshoz jut kedvesed.
  4. Fontos a megfelelő kommunikáció is: ha megkívánod, ne azt mondd, hogy már ideje lenne a szexnek, mert már annyira tele vagy energiával…. Azt mondd el, hogy Őt kívánod, az ő forró ölelésére, érintésére vágysz!

admin

Leave a Reply