0

Pornó – Pornó a hálószobában

Pornó – Pornó a hálószobában

Hogy a férfiak és a nők különböznek, az a legtisztábban a pornón mérhető le.

Egy kísérletben férfiaknak és nőknek olyan képeket mutattak, amelyeken az ellentétes nem szerepelt hiányos öltözetben.

A fotók által kiváltott izgalmat aztán több módon is lemérték, és egyértelmű eredményként volt megállapítható, hogy a férfiak csupán a fotók láttán sokkal nagyobb erotikus izgalmat mutattak, mint a nők.

Mi következik ebből? A férfiak számára a látvány sokkal erősebb inger, mint a nőknél.

Éppen ezért nem jó cél azt várni a nőktől, hogy számukra a pornó ugyanolyan örömet és izgalmat okozzon, mint a férfiaknak.

Mit mutat a Szexteszt?

Ennek ellenére, a Szexteszt adatai azt mutatják, hogy a pornó élvezete meglehetősen gyakori a nők körében is, és abszolút trendi. Olyannyira, hogy csupán egy százalék az eltérés a szex közbeni közös pornófilm nézés tekintetében a férfiak javára, vagyis „közösen” valóban ugyanannyi férfi, mint nő nézi a pornót. (nők, 47, férfiak 48%-a)

Ráadásul, mind a nők, mind a férfiak 9%-a szeretné kipróbálni a szex közbeni pornót, vagyis mindkét nem egyformán izgatónak tartja a gondolatot. Talán megtanulták a nők,

Hogy a pornó az csupán egy termék?

A trend azonban úgy tűnik a filmkészítésig még nem ért el, mert a felnőtt filmek piaca jelenleg is a férfiakra épít.

Amit nőnek és férfinak egyaránt szem előtt kell tartania, ha pornóról van szó, hogy a pornó nem a valóságot, nem a szerelmet akarja leképezni, a pornófilmnek valójában köze sincs a szeretkezéshez. Csupán egy könnyen és probléma nélkül végigvitt, sok hanggal kísért szex. Egy pornófilmmel soha nem látunk be a hálószobába.

Ráadásul a pornót néző, és szeretkező férfi (és nő) sem ugyanarra vágyik. Amikor pornót néz, akkor a pornónéző férfi igényeit elégíti ki, nem a szeretkezés helyett vágyik a pornóra. Eszébe se jut egybemosni a kettőt. Nincsenek érzelmek pornónézés közben, csak kép, csak hang. Miért lehet nagyon jó? Mert a pornó nézése közben nincs elvárás, nincs bénázás. Minden annyira egyértelmű.

A filmeknek nincs hosszú története, a szereplők többnyire nem egymás partnerei, így a valódi párkapcsolati üzenetek átadásának művészetére, ami a valódi szexuális együttlét során egyébként megvalósul, egyáltalán nincs példa. Azaz a pornó nem a valóságot mintázza, torz tükör, és modellként akkor érdemes átvenni belőle bármit, ha elemeire tudjuk bontani, és ha az átvett dolgok jelentése is tiszta.

Üzenete azonban van a pornónak, (akár egyszerre több is), és többnyire olyannal azonosulhatnak a férfiak ilyenkor, amire a való életben ritkán van lehetőségük.

A szex, mint többértelmű kommunikáció

A szexre tekinthetünk úgy is, mint egy speciális kommunikációs csatornára, amelyen keresztül jelentéseket, üzeneteket adunk át.

Ezek azért többértelműek, mert egy részük nem szóban zajlik, hanem egyéb módon beszél a test. Már említettük, hogy amíg egy randevúról például részletesen beszélünk, a szexről még mindig csak nagyvonalakban, egy- egy pozíciót, vagy szex közben elhangzott néhány mondatot, kiemelve beszélünk. Így a jelentésekhez nincs egy viszonyítási alap.

A pornót jól jellemzi, hogy a szereplők közötti közlések csak a közös cél – a szexuális feszültség aktuális állapotáról – szólnak, másról nem. A hétköznapi szexben leggyakrabban szól mindenféle másról is, a felek viszonyáról, az érzelmeikről. Ha tudjuk azonban, hogy miről akarunk tanulni, és arra is használjuk, akkor lehet tanulni belőle.

De mit lehet megtanulni belőlük? Milyen típusú szóbeli üzenetek gyakoriak a pornóban?

Az értékelő viszonyulás (jó, nem jó, remek, az, amit a partner csinál)

A tanítás (Mi lenne jobb, milyen tempóban lenne jobb, )

A visszajelzés (A saját élvezetről gátlástalanabb és folyamatos visszajelzés)

A visszajelzések a közös cél sikeres elérése érdekében gátlástalanok, de nem szabad elfelejteni, hogy csak pozitív visszajelzések vannak, a pornóban ugyanis szinte soha, vagy csak nagyon ritkán esik szó arról, hogy ez vagy az nem esik olyan jól a szereplőknek, ahogy azt is, hogy ezt ne így vagy úgy…)

Változatosak a helyszínek és a szereplők nincsenek párkapcsolatban. A helyszínek és ruhák, illetve hogy mi tetszik a partnernek – az nagyon informatív. De az, hogy azok a szereplők nincsenek párkapcsolatban egy nagyon fontos különbség, mert szemmel láthatóan nem is úgy viselkednek egymással. A hölgyek például nagyon készségesek, egy kapcsolatban a kommunikáció, így a szex is, ennél sokkal összetettebb. Persze a problémázástól mentes szex, ha kivitelezhető, akkor az remek játék. De nem mindig az, és erőltetni egyáltalán nem szabad. Rossz lenne, ha azt üzennénk a nőknek, hogy tekintsék modellként a pornóvilág hölgyeit a szexben, valamint minden élethelyzetükben.

A pornó azonban nagyon hasznos dolog: ha egy nő ugyanis ügyesen lépes elvonatkoztatni attól, amit lát, akkor a párjának tetsző filmekből le tudja szűrni, mi bennük a burkolt, de mindegyikben közös üzenet. És ez egy kicsit azért több annál, mint ráébredni arra, hogy a partnernek a dögös, vörös csipke jön be.

Mit nem lehet megtanulni belőlük?

A simogatást például egyáltalán nem. Hiszen a pornóban ritka pillanat a simogatás, sokkal jellemzőbb rá a célzott mozdulat. Az erogén zónák túlhangsúlyozottak, a pozícióknak csak egy jelentése van: pedig a szeretkezésben nem ugyanazt jelenti a misszionárius póz, ha azt az arc cirógatása, az áll félrefordítása, egy heves csók, a kéz hátrafogása vagy csak egy sima kézfogás kíséri. A pornóban ezek a „felesleges” mozdulatok hiányoznak.

A pornóban inkább „illedelmes idegenek” szeretkeznek, akik előre megbeszélték, hogyan fognak szeretkezni, ahogy azt is, hogy mire milyen reakciót adnak, hogy sok hanggal kísért, de probléma és félreértés mentes szex legyen belőle.

Nem tennénk jót, ha azt üzennénk, hogy az a trendi, az a laza, aki képes átvenni szerepeket a pornóból és el is tudja játszani azokat. A szerepjátékok ugyan érdekesek lehetnek, izgalmasak is, de nem mindenki képes színészkedni, és ha nem tudja elvonatkoztatni megfelelően, vagy nem jól viszi be a saját hálószobájába, akkor sértődés lehet a vége. A szex az intim üzenetek színtere is, és ha ezeket mesterségesen alakítjuk, de valójában nem tudjuk, hogy mit csinálunk, az sértő vagy fájdalmas is lehet a másik ember számára. És ahogy leírtuk már egyszer, a pornó nem egy kandi kamerás minta a valóságból, csupán egy termék, amely nem életszerű. Bármilyen kiábrándító is ez a férfiaknak.

A pornó ennek ellenére okozhat fájdalmas pillanatokat a párkapcsolatban élő nőknek, hiszen abban szép nők vannak. Olyan szép nők, akik készségesen szexszelnek is, és ezt a férfiak látják. És sok szép nőt látnak máshol is. Az utcán, óriásplakátokon. Magazinok borítóján, és magazinokon belül…. És egy hétköznapi nőnek vajmi kevés esélye van „versenyre” kelni küllem tekintetében a természetesen vagy retusáltan szép nőkkel. A nőkkel, akiknek ez a dolguk, hogy szépek legyenek, hogy készségesek legyenek, és ezzel kicsit azt üzenik, hogy a hétköznapi nőkkel baj van. Mert reggelente kócosak, mert ha nehéz napjuk volt, akkor feszültek és néha rá is ripakodnak partnerükre, vagy durcásan hátat fordítanak az ágyban. Mert nem eléggé és nem úgy akarják a szexet.

De a legnagyobb hiba, ha ezt a hétköznapi nő….elhiszi, és magára nézve érvényesnek ítéli a meg nem fogalmazott kritikát. Az üzenet ugyanis csak a nőkhöz jut el, a férfiak szerencsére erre a rejtett üzenetre süketek és vakok, és eszük ágában sincs összehasonlítani kedvesüket a haverokkal nézett pornó szexi főszereplőjével.

Mit tehet a nő, ha ez mégis zavarja? Vegye át az üzenet pozitív tartalmát: és akarjon szép lenni. Persze a maga módján akarjon szép lenni, és ebbe azért bele lehet csempészni férfisokkolóan merész, néha egészen vad ruhadarabokat. És lehet csenni ötleteket is, ha azt valóban, ha csak egy óra erejéig is, de akarjuk a magunkénak tudni. Néha csak a merészséget érdemes kikölcsönözni a pornóból, vagy azt, hogy néha szabad, sőt felemelő lehet, ha átlépjük a saját határainkat. De ne essünk túlzásba, és ne akarjunk más lenni (ha csak nem ez a cél- egy hosszabb-rövidebb időre szóló) átlényegülés. De semmiképp ne akarjunk pornószínészek lenni a saját hálószobánkban, mert lehet, hogy nem jól sül el a dolog, mert lehet a férfinak a pornóból az kell ami, és velünk valami egészen más.

 

Pornóvarázs

A pornójelenetek, a nevetségesen gagyi, de az igazán minőségi szexfilmek is könnyedén elérhetőek bárki számára, s ma már nem kell kölcsönzőbe kutyagolni, ha valaki média-szexre vágyik. A net korlátlanul ontja a legváltozatosabb minőségben és műfajban a szexet, s csak az illető ízlése, szexuális beállítódása, és mohósága vagy mértékletessége állíthat korlátokat. Esetleg a párja, aki féltékeny, árgus szemmel figyelheti, hogy milyen oldalakat látogat oly lelkesen a kedvese.

De tényleg olyan nagy baj, ha a pasik örömüket lelik a pornóban? És valóban olyan hatalmas és egyértelmű a pornó elutasítása a nők körében?

A netes beszámolók szerint ennél sokkal árnyaltabb a helyzet, oly annyira, hogy egyre több nő meri felvállalni, hogy egy –egy igazán szexi jelenet számára is gerincbizsergetően izgató lehet, mi több, ma már a párok egy jelentős hányada az előjáték természetes, üde részeként használja a pornóipar termékeit. Mindkét fél örömére….

Ebben az új megközelítésben néztünk utána, miért is lehet elfogadható, mi több, inspiráló a pornó a szexualitásban.

Hat ok, amiért a pasik, pornót néznek:

  1. Életünk értelme (a pasi) vizuális lény, s ha tetszik a csajoknak, ha nem, használják a szemüket, (egyébként pornófilmtől függetlenül is), és élvezik a látóidegen át, érkező erotikus ingereket: a mezítelen női test látványát, és persze a pikáns részleteket. A szem- közelbe hozott gyöngyöző, kitárulkozó puncit, a kecses idomokat, az orális szex speciális szögből való megtekintését (aktus közben sokszor épp a hajunk takarja el a lényeget).
  2. A pasiknak –általában- több szexre van szükségük, mint amennyit megkaphatnak. Ráadásul a pornó keltette erotikus izgalom és annak levezetése önkielégítéssel, kevesebb erőfeszítést igényel, mint egy valódi hús-vér akció. Könnyed szórakozás. Valamint a változatosság gyönyörködtet….
  3. Feszültség-levezetés. A pornójelenetek nézegetése és az általa kiváltott öröm, és persze kifejezetten a szexuális gyönyör képes elvezetni a napi vagy a hosszútávon begyűjtött stresszt. Ezt persze a valódi aktus is elősegíthetné, ám a pornónál nem kell elvárásoknak megfelelni.
  4. A pornófilmek szereplői a végletekig merészek és gátlástalanok. Olyan helyzeteket és pozíciókat is bevállalnak, amelyről egy hétköznapi pasi, csak álmodozhat, mert párjuk gátlásossága és szemérmessége korlátokat állít a kiteljesedéshez. Nos a pornó éppen ezért jó nekik: képszerűen jelenik meg az álom. És bizony élvezik! Ártatlanul, de élvezik a megfilmesített álmokat.
  5. Nem csak a partner, ők maguk is a jelenetek szereplőivé válhatnak, eltűnnek a test korlátai: a pocak, a kevésbé izmos vádli és a rövid „futamidő”…. Órákig tartó menetekre képes csődörré válhatnak a pornófilmek segítségével, ahol a filmben szereplő összes lányt birtokolhatják, olykor egyszerre.
  6. A pornófilmek segítségével ötleteket gyűjtenek a pasik, amit aztán az ágyban is szeretnének kipróbálni. S mivel ezt éppen miattunk teszik, ha nem túl vad, vagy nem megalázó, esetleg fájdalmas a megvalósítás, miért ne oszthatnák meg velünk a látottakat?

Öt ok, amiért nem szeretik a csajok, ha a pasik pornót néznek:

  1. A pornófilmekben szereplő lányok válogatottan jó csajok: feszes idomokkal, ingerlően szép mellekkel, (sokszor kislányosan apró) puncival. Éppen ezért azt gondolják, a párjuk folyamatosan összehasonlítja őket a színészekkel és félnek, hogy alulmaradnak. Pedig ez nem verseny….
  2. A párjuk új ötleteket hoz be a szexbe, ez önmagában kellemes és izgalmas lehet, ám ettől kezdve vége a lazsálásnak és passzivitásnak…..
  3. Félnek, hogy rászokik a pornóra a párjuk, és e nélkül már nem tud szexuálisan izgalomba jönni, továbbá a pornó kiszoríthatja a valódi szexet az ágyból, éppen azért mert kényelmes.
  4. Azt hiszik a pornófilmmel a „harmadik” kúszott be az ágyba, és nem szeretnének, nem tudnak osztozni…
  5. Egyszerűen féltékenyek a filmben felbukkanó, vonzó lányokra. Riválisként tekintenek rájuk.
  6. A nőket a pornófilmek olykor megalázó helyzetekben filmezik le, rossz szembesülni ezzel a kiszolgáltatottsággal.

A pornó ésszerű felhasználása azonban a tapasztalatok alapján remek lehetőségeket kínál a szexuális élet megújítására. Ha azt érzed, hogy szexuális életetek már nem a régi, ha monotonná váltak a mozdulatok, ha kívülről ismered szex-akciótok forgatókönyvét, nem követsz el bűnt, sőt a hasznotokra válhat, hogy akár párodat lekörözve rákattintasz néhány pornóoldalra. Ugyanis bármennyire is érettnek és sokoldalúnak érzed magad, még te is bukkanhatsz izgalmas meglepetésekre a pornó világában.

Olykor, főleg ha az önbizalmad is elrongyolódott, keress olyan oldalakat, ahol nem szupermodellekkel zajlik az akció. Ha amatőr színészekkel dolgozó filmeket nézel végig és észleled, hogy életkor, és testsúlytól függetlenül szuper és változatos lehet a szex, és nem artista-mutatvány az eddig számodra annak tűnő pozíciók bevállalása, talán a te görcseid is oldódhatnak.,

Tippek a pornó használatához

    • Légy szemfüles és less el te is új módszereket, pozitúrákat a pornóból.
    • Lepd meg párodat egy belevaló filmmel, próbáljátok ki ti is a szexi jeleneteket. Ugyanez a helyzet, ha párod állít haza, egy meglepi pornóval. Ne utasítsd el mereven, adj lehetőséget magatoknak (és a pornó kínálta erotikának) a kibontakozásra. Lehet, éppen te jársz a legjobban….
    • Amennyiben elég merész vagy és bízol párodban, készíts magadról pornót, önkielégítés közben (ha nem akarod, az arcod ne kerüljön filmre), vagy filmezzétek le a saját szerelmeskedéseteket. Pörgessétek vissza, nézzétek végig… meglátod a harmadik alkalom után, már pirulás nélkül tudsz szembesülni a saját testeddel és mozdulataiddal. Kiváló önbizalom erősítő tréning. Nagyon fontos azonban, hogy vigyázzatok arra, illetéktelen kézbe ne kerüljön a felvétel.
    • Ne felejtsd el használni a humorérzékedet. Néha igazán szórakoztató lehet egy pornófilm…
    • A pornóoldalak látogatása magányügy. Nem tilthatod meg párodnak, hogy ezt tegye, ha azonban úgy érzed, ez a párkapcsolat rovására megy (csak a pornóra bukik, és téged elhanyagol), vagy a gondolkodásának, az egész életének homlokterét a pornó tölti be, irányítsd szakemberhez, vagy ha ezt nem vállalja be, engedd útjára a kedvest…

      Olykor azonban nem kell a dvd kölcsönzőig sem elzarándokolni, ha valaki belevaló pornóra vágyik, és egyre terjed azoknak a száma, akik éppen ezzel keresik a kenyerüket, hogy a hálószoba intim terébe engedi be az idegen tekinteteket, egy webkamera segítségével.

      És még az is lehet, hogy éppen mi nők akarjuk meglepni a kedvest, egy csak számára készített egyszemélyes menet felvételével…..

      Netes prostik bűvöletében

      Egyre többen vannak, akik pénzt keresnek ezzel, hol többet, hol kevesebbet, és szexuális értékük megegyezik a kattintások számával. Minél többen kíváncsiak az idomokra, a nemi szervek mezítelenségére és a virtuális önkielégítésre, annál magasabb a havi kereset. Bárki jelentkezhet a műsorra, nem utasítanak el senkit… igazi háziasszony torna egy kis plusz konyhapénzért, bár az egyetemi tandíj is remekül megoldható belőle. Plusz előny, hogy alap szintű számítógépes ismeret is elegendő hozzá, bár a kamera helyes használata és az elhelyezkedés, vagyis, hogy a lencse látóterén belül maradjon akció közben, az elengedhetetlen, így érdemes gyakorolni is kicsit jelentkezés előtt. A feladat szinte egyszerű: a saját otthonukban (vagy ahol szeretnék) kamerák előtt kell játszadozniuk. Saját magukkal. Akadnak, akik profi módon teszik ezt, szinte szépek és érzékiek a mozdulatok. Hiteles a test vonaglása, a félig lezárt szempillák, a nyitott száj remegése orgazmusról árulkodik. Vagy arról, hogy ügyesen játszik a házi pornóművész.

      Morális kérdések aligha merülnek fel, hiszen valódi érintkezés nem jön létre, test testnek nem feszül, és mégis valamiért izzadt és lihegős a műfaj. Ám létezik, igény az van rá, és egyre szélesedik a piac….

      Csak a hátad vonalát édes…

      Házi pornót azonban saját szórakoztatásunkra is készíthetünk. Már ha merünk, vagyis ha határtalan bizalommal tekintünk párunkra, aki lelkesedésével képes magával ragadni minket.. egészen egy kamera elé. Ki ne hinné el szívesen, hogy testének körvonalai megörökítésre méltóak, és különben is, mennyire klassz lesz majd húsz év múlva leporolni a lemezt és gyönyörködni a fiatal test még romlatlan szépségében.

      A házi pornó forgatókönyvét, szerencsés esetben közösen írhatjuk, vagyis remélhetőleg nem fog a kedves orvul, előre beállított kamerák előtt szexi támadásba lendülni. Ha közös a terv és tudatos az akció, akár még jól is sikerülhet a dolog. Persze csak akkor menj bele, ha valóban kíváncsi vagy arra, hogy is mutat a tested szex közben a legváltozatosabb pozíciókban. Lehet magad is meglepődsz majd azon, hogy tulajdonképpen, szépek vagytok. Mind a ketten. És hogy mennyire összecsiszoltak a mozdulataitok…..A házi használatra készült pornó pikáns csemege lehet, és jótékony hatása is közismert: főleg a lányok számára belevaló, szexi önbizalom tréning…..hiszen kifejezetten izgalmas érzés lehet látni, mekkora lendülettel és szerelemmel ölel minket kamera előtt is a kedves. Egy idő után garantáltan elmúlik a pirulás…

      Orgazmus a kamera előtt

      Magad is készíthetsz azonban házi videót, kizárólag önmagadról. A legtöbben ezt gátlásaik oldására használják, és azért, hogy egyszer végre szemtől-szembe lássák, hogyan is működik a testük, milyen látványt nyújt, amikor tűzbe borul, izgalomba jön az ágyék. A pasiknak könnyű dolguk van, hiszen kamera nélkül is szemmel látható a dolog, a nők azonban aligha szembesülhetnének technikai segítség nélkül az éppen orgazmust produkáló szeméremtest látványával.

      Hogy az elkészült szoba-pornóval aztán mi történik, csakis rajtad áll. Ha elég bátor vagy (és kész egy azonnali erotikus támadásra) esetleg adott alkalommal meglepheted vele párodat. Egyéb esetben érdemes sokszor és tüzetesen megtekintened a felvételt, hogy elhidd végre, a pasik és főleg a párod számára vonzó területet örökítettél meg. Épp a csúcson.

      Titkos felvételek –amikor a szomszéd is láthatja

      Ha nem virtuális pornóból élsz, vagyis fontos számodra, hogy az intim helyzetekben készült fotók, vagy felvételek ne kerüljenek illetéktelen szemek elé, továbbá nem akarsz kínos vagy veszélyes helyzetbe kerülni, vegyél figyelembe néhány alapvető biztonsági előírást:

      A legfontosabb, hogy a digitális kamerával, fényképezőgéppel készült felvételeket mentsd gépre, másold ki dvd-re, (széfbe vele) A gépből, a számítógépből is, töröld véglegesen a felvételeket, sokkal többen tudják azt ugyanis feltörni, mint gondolnád. Neten soha ne küldj magadról kompromittáló fotót, videót a legjobb barátnődnek se! Soha nem tudhatod, ki fog visszaélni vele, vagy barátnőd, hogyan tárolja azt a továbbiakban.

      Ha a párkapcsolat zátonyra fut, időben és közösen semmisítsétek meg a felvételeket, nehogy a bosszúvágy felébredjen valamelyikőtökben. A legtöbb esetben ugyanis éppen a volt kedves az, aki búcsúajándékul fellövi a netre az erotikus filmkockákat. Azt se felejtsd el, hogy óvatosan kell bánni az intimitásoddal. Nem kell persze túlrettegni, de a legtöbb embernek a szex jelentése intimitás, azt érzik, hogy úgy nyílnak meg általa, hogy belelátni a lelkükbe, akár tudatosul ez, akár nem, és ezt nem adhatjuk idegeneknek a nélkül, hogy az megérintene bennünket.

admin

Leave a Reply