0

Női szexuális problémák – Ha késik a gyönyör

Női szexuális problémák – Ha késik a gyönyör

A nők körülbelül tíz százaléka egész életében egyetlen egyszer sem él át orgazmust, de az orgazmus hiánya a nők 15-20%-át érinti. Vagyis vagy van, vagy nincs. Történik ez úgy, hogy a női orgazmuszavarok legalább olyan jól megragadhatóak és kezelhetőek, mint a férfiak szexuális problémái és hihetnénk azt is hogy a nők hamarabb észbe kapnak és szakemberhez fordulnak, ám nem így történik. Már tudjuk, a nők 27%-a komoly szexuális probléma esetén sem kérne segítséget. Esetleg nem is kér?!

Mit mutat a Szexteszt?

Az összes válaszadó nő 90%-a elégedett szexuális felvilágosításával, miközben a Szexteszt eredményei arra mutatnak rá, hogy nem kevés azoknak a hölgyeknek a száma, akiknek fontos lenne a minél gyorsabb segítség.

A szexteszt adatai alapján tudjuk, hogy a nők 21%-nak csak klitorális, 10%-nak csak hüvelyi orgazmusa volt, és csupán 63% azoknak a hányada, akik átélhették már a mindkét típusú gyönyört. A tesztadatok egy kicsit kedvezőbb képet festenek ugyan az orgazmust egyáltalán nem ismerők nők hányadáról, mint azt az eddigi felmérések mutatták, hiszen mindössze 3% vallotta azt, hogy soha nem volt még orgazmusa, további 3% azt, hogy szintén soha, de azért színleli a gyönyört.

A nők 53% akkor is a párkapcsolat mellett szavaz, ha nem jó a szex abban a kapcsolatban, és csak 36% mondja azt, hogy ha se a szex, se a párkapcsolat nem kielégítő, akkor tovább kell lépni. 64% benne marad a kapcsolatban, bár 27% szeretné kideríteni, hogy mi a baj, és változni vagy változtatni, 16% azonban úgy véli barátsággá kell szelídíteni a kapcsolatot (szexmentesen) és csak 22% venné igénybe szakember segítségét.

A konklúzió azonban az, hogy a nők nagy része maradna, szeretné jobbá, gyönyörtelibbé varázsolni a kapcsolatot, de nem tudja hol is kezdjen hozzá…

Talán meg kell ismernünk a saját testünk és lelkünk működését, és azt is, hogyan kerülhetünk egyre közelebb a másik nemhez, hogy a legizgalmasabb játék a szex, öröm legyen mindkét nem számára. A csatlakozó cikkek ehhez kínálnak megoldásokat. Talán éppen a gyönyörhöz vezető utat….előtte azonban lássuk, milyen szexuális zavarokról lehet szó:

Elsősorban természetesen az orgazmus zavarairól !

Nőknél akkor beszélünk orgazmus zavarról, ha az izgalmi szint megfelelő, vagyis a nedvesedés beindul, a vágyakozás fellobban, halad minden a maga útján, a nő mégsem képes átlépni az orgazmus küszöbét. Ez a sokadik kudarc után súlyos önértékelési zavarokat okozhat, és valójában a csalódással teli szextől egy idő után elmegy a kedv.

A jelenség hátterében fizikai és lelki tényezők egyaránt állhatnak. A lelki tényezők között szerepel a meg nem feleléstől, a kudarctól való félelem, amikor a nő nem akar csalódást okozni párjának, de a saját testével kapcsolatos negatív gondolatok, a tapasztalatlanság illetve az ügyetlenség érzése blokkolhatja a következő izgalmi szint elérését.

Ehhez jön továbbá minden, amit gyerekkorban a batyuba pakoltunk: a gátlások, az egymáshoz való alkalmazkodásra való képtelenség, az önkontroll elvesztésétől való rettegés, a családból kapott rossz beidegződések, például a szexszel kapcsolatos bűntudat. Mert a szex az illetlen, a szex az állati és mocskos, vagy egyszerűen az a korlát, hogy a nő nem mer, mert soha nem engedték meg neki, önfeledten játszani. Hiszen a szexhez ez is kell: az önfeledt játékra való képesség lazasága.

A női orgazmus zavarok hátterében persze lehetnek ennél is súlyosabb okok, olyan traumák, amelyek nagyon mély sebeket ejtettek bontakozó nőiességén az egykori kislánynak. Szexuális kizsákmányolás, vagy éppen a legdurvább erőszak.

Néha azonban egyszerű testi ok áll a háttérben, például az érrendszer. Az idegrendszer betegségei vagy cukorbetegség.

A szexuális ingerlésre adott csökkent válasz is ismert és meglehetősen gyakori probléma a nőknél.

Mit jelent ez?

A nők 43%-nál fordul elő ez a jelenség, amikor a szexuális ingerlés ellenére nem indul be a szervezet válasza: a hüvely nem nedvesedik, nem telik fel vérrel, vagyis nem duzzad meg. Szemlátomást áll a folyamat, vagyis nincs izgalmi válasz. Hiába a partner lelkes munkája, és hiába a vágyakozás és a szerelem a nő részéről, amikor a teste egyszerűen cserben hagyja. És ne legyenek illúzióink, ha az orgazmus robbanását nem is tudják minden alkalommal tetten érni a férfiak, az, hogy a nő nemi szerve izgalmi állapotban van e vagy sem, az bizony szemmel látható, hiszen a vérbőség hatására megduzzad, és nedvesen csalogatja a partnert.

A csökkent válasznak, a nehéz elélvezésnek, ahogy a többi szexuális zavarnak is, számos oka lehet, testi és lelki okai egyaránt.

A már említett gyerekkori traumáktól kezdve a már kamasz vagy felnőttkorban beszerzett rossz tapasztalatokon keresztül szorongás, önbizalomhiány, testképzavar is állhat a háttérben.

Fizikai okok is előfordulhatnak azonban, például hormonális zavarok, esetleg neurológiai kórképek.

A helyzet megoldása azonban nem lehetetlen, de az otthoni házi feladatként elvégzett (megfelelő, szerető és elfogadó! Partnerrel végzett) gyakorlat csak akkor lehet sikeres, ha szakember segítségével felkutatjuk az okokat, és típusának megfelelően megszüntetjük azt.

Nem lehet eléggé hangsúlyozni azonban, hogy minden szexuális zavar jól kezelhető, és a legsúlyosabb trauma is nagy valószínűséggel enyhíthető, feldolgozható, de ha kell, akkor kell szakember segítségét kérni, szégyenkezés nélkül, minél gyorsabban hogy minden nő teljes, örömökkel és gyönyörrel teli életet élhessen. De lássuk néhány gyönyör-gyilkos okot:

Szex-gyilkos traumák

Bűntudat és megmagyarázhatatlan félelmek kavarognak benned szex közben a gyönyör helyett? Képtelen vagy görcsök nélkül átadni magad párod kényeztetésének?

Lehet itt az ideje, hogy szembenézz gyermekkori traumáiddal.

Szakemberek szerint a legtöbb szexualitással kapcsolatos problémánkat gyerekkorban beszerezzük. Vagyis azt, hogy mennyire lesz felnőttként kielégítő a szexuális életünk, alapvetően meghatározza neveltetésünk és a környezet, amelyben első szexuális tapasztalatainkat nyerjük.

Természetesen az első élményt (jó esetben) minden gyermek önmagának köszönheti, hiszen az egészséges pszichoszexuális fejlődés része saját testének felfedezése. Magyarul, már gyerekként (az óvodáskor előtt) ráébredünk arra, hogy a test simogatása, az intim területek érintése: dörzsölése, ütögetése, az kifejezetten kellemes érzés. Nem mindegy azonban, hogy a szülő hogyan viszonyul gyermeke szirmokat bontogató szexualitásához. A maszturbálás kategorikus-és büntetéshez vagy megszégyenítéshez kötött- tiltása, vagy a kicsi túlzásba vitt önkielégítésének figyelmen kívül hagyása ugyanis hatással lesz a gyermek későbbi szexuális magatartásához.

Amikor szégyen az önérintés

Bár mára sokat változott ezen a területen helyzet, tény, hogy a mai felnőttek jelentős része (a harmincas korosztálytól fölfelé) még úgy nőtt fel, hogy szüleik az önkényeztetés minden formájára lecsaptak. Enyhébb esetben „csak” rászóltak a gyerekre, anélkül, hogy magyarázatot fűztek volna a tiltáshoz, durvább esetben akár büntetéssel való fenyegetés, vagy valódi büntetés is járt azért, ha a gyerek keze tiltott területre tévedt.

Anna 35 éves

„ Anyám szinte utazott arra, hogy rajtakapjon. Ma már tudom, hogy ártatlan játék volt számomra az önkielégítés, de akkor valami borzasztóan szégyellnivaló dolognak állította be az anyám. És minden helyzetben rám üvöltött. Esténként a paplan fölött kellett tartanom a kezem, és jaj volt nekem, ha becsúszott a kezem a lábaim közé. A kéj, a rajtakapástól való félelem és a szégyen szorosan összefonódott. Már férjhez mentem, és az első baba is megszületett, amikor ráébredtem, hogy szakemberhez kell forduljak, ugyanis minden alkalommal, amikor önkielégítést végeztem komoly bűntudatom volt, sőt, amikor a párom érintett meg intim helyen, olyan heves szégyen öntött el, hogy képtelen voltam a csúcsra érni.”

Noémi, 37 éves

„ Egy alkalommal elfelejtettem a fürdőszobában magamra zárni az ajtót, a kádban feküdtem és a zuhanyrózsa segítségével maszturbáltam, mikor a párom rám nyitotta az ajtót. Meglátta persze mi történik, nem tudtam olyan gyorsan elkapni a tust, és szinte hányingerem támadt, annyira szégyelltem a dolgot. Miért? Mert a szüleim szerint az önkielégítés bűn. Amiért büntetés jár. Én például egy alkalommal azért nem mehettem osztálykirándulásra, mert anyám meglátta, hogy játszás közben a bugyimba nyúltam. Csak második osztályos voltam, de soha nem felejtem el, hogy nem értem. Nem értem, miért bűn az, ami ilyen jó érzést okoz nekem.

A párom viszont nagyon okosan kezelte a helyzetet. Nem tett úgy, mintha semmit sem látott volna…. Sőt, bebújt mellém a kádba, hogy együtt fejezzük be a dolgot. Akkor ugyan nem tudtam a csúcsra jutni, még zuhannyal sem, hiszen dolgozott bennem a szégyen, de néhány hónap múlva a párom „megértése” meghozta a gyümölcsét.

Bálint 41 éves

„A mai napig kísért annak az estének az emléke, amikor nagyanyám megfenyegetett. Azt mondta, ha nem hagyom abba a „p…m” markolászását, akkor le fog száradni. Még csak öt éves voltam, és akkor se hittem el neki, de az érzés, hogy valami bűnös dolgot művelek mélyen befészkelte magát a lelkembe. Imádok pornófilmeket nézni, és bár van párom, időnként önkielégítek a látványra. És közben bűntudat gyötör.”

A képmutatás magasiskolája

A szülők egy része természetesen csak saját neveltetése alapján tudta, tudja kezelni a helyzetet, ám nagyon fontos, hogy tisztában legyünk azzal, hogy a gyerekek míg egyrészről ismerkednek (és a tiltás ellenére is ismerkedni fognak) a testükkel és saját érzékeikkel, ugyanakkor figyelik a környezetüket, és saját szüleik viselkedését is.

Bár nagy valószínűséggel, azok a szülők, akik tabuként kezelik a szexualitást, az egymás közötti „nyílt” érintéseket is mellőzik, vagyis a gyerekek viszonylag ritkán tapasztalhatják azt, hogy a szülők csókot váltanak egymással, vagy hosszasan, szerelemmel telten megölelik egymást, és a szex minden formája szigorúan zárt ajtók mögött marad. A gyerekek egy idő után azonban tökéletesen tisztában lesznek azzal, hogy minden kendőzés, mellébeszélés, elhallgatás és a számukra felállított tilalomfák ellenére a szülők igenis művelik a szexet. Csókolóznak és szexszelnek. Ebben a felállásban viszont, amikor a szex egyrészről bűn, másrészről ezt a bűnt egyértelműen a szülők is elkövetik (meglehet nagy gyakorisággal), akkor a gyerek gyorsan megállapítja, hogy a szülei képmutatók, valamint elkönyveli magában azt is, hogy a szex bármilyen formája „elkövethető”, ha az titokban marad.

Vagyis éppen a gátlások és görcsök nélküli, egészséges szexualitást nem lesz képes a saját életére lefordítani. A szex szégyennel teli tabuvá és titokká torzul.

Imola, 40 éves

„Nagyon szigorú elvek alapján neveltek. A csúnya szavak kiejtéséért is büntetés járt, és különösen csúnya szónak számított minden olyan kifejezés, ami a testiséggel volt kapcsolatos. A „puni” szó miatt egyszer az öcsém egy egész délután állt a sarokban, egy nyári délután, amikor kinn 40 fok volt, és a Nap órákig tűzött rá. Ezt helyes és méltányos büntetésnek érezte az apám. Az apám, aki nem volt annyira „tisztességes” mégsem, hiszen amikor „megpattant” a titkárnőjével, egy egész halom, rongyosra nyálazott pornóújságot találtunk az íróasztalának addig zárt fiókjában.”

Péter, 39 éves

Apám és anyám hisztérikusan csapott le rám, ha észrevették, hogy a nadrágomban mozog a kezem, persze értettem én, hogy mások előtt nem szabad…. Meg hogy nem lehet majd gyerekem, ha sokáig csinálom ezt…a bátyám azonban, aki öt évvel idősebb volt nálam, és hamarabb felrúgta a szülői korlátokat, csak vigyorgott a szüleink kirohanásán és azt mondta, nyissam ki a fülem…

Így derült ki számomra, hogy bár nekem a saját testem érintését is tiltják, anyámék kifejezetten szeretik a szex-szet: hetente többször szűrődtek át-először furcsának tűnő, aztán már egyértelműen beazonosított- zajok. A buja szex hangjai.

Hogy mit szűrtem le mindebből azon felül, hogy korlátoltak a szüleim? Azt, hogy a szex akkor jó, ha titokban műveli az ember….Ma is azt élvezem igazán, ha tilosban járok… és főleg ha azt „hiszem” hogy valaki kihallgatja, vagy kilesi ahogy önkielégítek, vagy szex-szelek…

…és amikor mindent szabad

A szélsőséges tiltás ellenpontja is okozhat azonban károkat, vagyis ha a szülők akkor sem tesznek lépéseket, amikor azt tapasztalják, a gyerek elsődleges örömforrása a saját teste. Amikor egy óvodás gyerek, játék, vagy mese helyett is az önkielégítést választja. Amikor naponta akár órákon át saját teste kényeztetésével múlatja az időt. Amikor szexuális késztetéseit megtartóztatni képtelenül társaságban, vagy nyilvános helyen is kielégíti, meghökkenést vagy megbotránkozást váltva ki a szemlélőkből.

Az „egészséges korlátokat” fel nem állító szülők azonban nem (vagy nem minden esetben) szexuális nyitottságról tesznek ilyenkor tanúbizonyságot, hiszen a gyerek magatartása egészen másról árulkodik: például nagyfokú érzelmi/fizikai elhanyagolásról, esetleg olyan bántalmazásról, amelynek feszültséget csak így tudja ellensúlyozni.

Anita, 32 éves

„A szüleim mindketten ügyvédek, és állandóan el voltak foglalva az ügyfeleikkel. Hajszolták a pénzt, és egy szavam se lehet, hiszen valóban „jól éltünk”. Csak éppen rám nem volt egy percük sem. Egyik bébiszitter váltotta a másikat, de én senkihez sem kötődtem. Csak lebegtem gyerekként. Azt viszont hamar felfedeztem, hogy a saját testem sok örömet nyújthat. A bébiszitterek nem nagyon tudtak a helyzettel mit kezdeni, anyámék meg ha látták is, hogy „baj” van, nem tettek semmit. Már általános suliba jártam, amikor az egyik pedagógus irányított pszichológushoz. Az sokat javított a helyzeten, de azt gondolom, hogy ennyi megalázó szex-kapcsolaton vagyok túl, ennek köszönhetem. Hogy azt „hiszi” a lelkem, csak így lehet kielégülni. Mértéktelenül habzsolva mindent, ami testiség….”

Enikő, 34 éves

„ Egy fél életen át próbáltam legyűrni a lelkemen az élményeket, hogy a nevelőapám „játszott” velem. És arra biztatott, nyúljak én is magamhoz. Soha nem hatolt be, csak éppen „beavatkozott”. Élvezte a látványt, ahogy megérintem magam. És az érintés jó volt, és egy ideig azt hittem, minden felnőttnek felgyorsul a lélegzete, és csokit ad, „szeretget” ha előtte nyúlok a bugyimba, vagy tárom szét a lábam. Nem is értettem, miért baj ez. Aztán anyám rájött mi történik, és irtózatos botrány tört ki.

A mai napig haragszom rá, hogy akkor nem volt képes segíteni: valahogy engem hibáztatott az egészért. Hogy én „csábítottam” el a pasiját. De csak öt éves voltam….. és ártatlanul ismerkedtem volna a testemmel… hogy miként hatott mindez rám? Képtelen vagyok csábítani… és csak sötétben viselem el a szexet…. Hogy a partnerem ne lásson. A mai napig szégyellem, amit tettem. Amit tettek velem.”

G-pontpánik!

G-pontpánik!

A saját testünk ismeretének hiányára és egyéb önismeret hiányra is utalhat a tény, hogy a nők jelentős része nem leli azt a bizonyos foltocskát, pedig a szexuális zavarok egy része innen is eredeztethető, egyszerűen nem ismerjük a saját testünk működését.

Sokan még ma is azt gondolják, a G-pont az egész egyszerűen a szexualitás területén életre kelt mítosz, egy olyan hiedelem, amellyel a nők egy része szeretné önmagát izgalmasabbá varázsolni párja, vagy partnerei számára, és hogy a G-pont, vagy egészen pontosan a G-folt az nem is létezik.

G-pontpánik!

Nem véletlen a G pont körüli bizonytalanság, hiszen egy olyan apró, a hüvely belső felületén fellelhető területről van szó, amely szabad szemmel láthatatlan, és csak szexuális izgalom megléte esetén lehet kitapintani, behatárolni a jelenlétét. Sok esetben tulajdonképpen létezését éppen a hüvely belső felületén felszikrázó gyönyör jelzi, hogy létezik, míg a hüvelyi orgazmust átélők egy része továbbra sem a G-pont meglétének tulajdonítja a kéj megszületését.

Az ország nagy Szex-tesztjének eredményei ezen a területen is okoztak meglepetést, illetve arra hívja fel a figyelmet, hogy a női orgazmus keresés mellett van még mit tanulni a nőknek, saját anatómiájukat illetően, és leginkább azért, mert a nők mindössze 43%-a válaszolta azt, hogy biztosan és határozottan fellelte a G-pontját, 23% pedig egyértelműen nem –mel válaszolt, a fennmaradó százalék pedig a bizonytalankodók közé tartozik.

Ami elgondolkodtató, hogy a saját G-pontjukat megtaláló, ismerő nők száma egyetlen korosztályban sem magasabb 50%-nál, vagyis a nők fele nem ismeri, így nem vagy csak kevésbé élvezheti testének egyik meghatározó örömközpontját.

Márpedig a G-pont felfedezése és meglelése egyértelműen pozitív hatással van a szexuális életre, olyannyira, hogy akik ismerik, és kihasználják a folt érzékenységét, azok a szex-teszt adatai alapján jóval gyakrabban szexszelnek partnerükkel, mint mindazok, akik még keresik, kételkednek, vagy egyáltalán nem találták meg a foltot. Ez utóbbi csoportokba tartozó hölgyek kéthetente vagy annál is ritkábban közösülnek párjukkal.

A szexuális segédeszközök használata és a G-pont fellelése között is kimutatható összefüggés, ugyanis mindazok, akik ismerik és élvezik az e terület által biztosított örömöket, azok a szexuális játékszerek felé is nyitottabbak, és nagyobb bátorsággal nyúlnak az erotikus örömöket fokozó eszközök után.

Persze a G pont körüli kalandozás egyik fő célja a csúcs egy speciális módjának megrohamozása így nem véletlen, hogy fontos volt kideríteni van e összefüggés a gyönyör elérésének gyakorisága, módja és a G-pont megtalálása között:

Az adatok azt bizonyítják, hogy azoknak a nőknek több mint a fele, akik nem találták meg a G-pontjukat semmilyen orgazmusok nem volt még, esetleg csak a csikló külső ingerlésével jutnak el a csúcsig. És mindössze 35% válaszolta azt, hogy annak ellenére, hogy nem találta meg a bűvös foltot, képes mindkét típusú orgazmusra.

Azok azonban, akik ismerik saját testüket és rátaláltak a belső gyönyör-pontra azok 80%-a képes gyönyörhöz jutni hüvelyen belül, hüvelyen kívül egyaránt, míg a maradék 20% sem marad kéj nélkül, csak vagy az egyik, vagy a másik orgazmust éli át.

Keretbe:

A G folt a hüvely belső, felső oldalán található.

A hüvely hámja nem érzékeny, a hüvelyi orgazmust valójában a csikló idegvégződésének hüvely felőli ingerlése adja. A csikló “belső szárának” hüvely felőli ingerlésének is szokták nevezni.

A lényeg tehát egyszerű: akár körülhatárolható az egyén/nő által, akár nem, a hüvely belső/felső falán azt a részt, mely a helyes pozícióból és megfelelő keresztmetszettel:-) ingerelve a hüvely felőli orgazmus kiváltására alkalmas G foltnak nevezhetjük.

Olykor azonban a szervezet szinte rágörcsöl az aktusra, ezt érdemes szó szerint (is) érteni, de persze a lélek görcsei is okozhatják a szervezet fájdalommal teli válaszát, íme a női szexuális problémák következő fejezete: a vaginizmus, amely heves fájdalommal és a megalázottság érzésével jár s melynek megléte kudarcra ítéli a legígéretesebb erotikus megmozdulást is.

De mi is az a vaginizmus?

A hüvely alsó harmadának kontrollálhatatlan, görcsös összehúzódása, amely megakadályozza a hímvessző behatolását a hüvelybe.

Több fokozata ismert:
1. Enyhe: a beteg képes tampont használni, de a hímvessző behatoláskor heves fájdalmat okoz.
2. Súlyos: nemcsak a szex, de a nőgyógyászati vizsgálat is lehetetlen a hüvely görcsös, szoros zárása miatt.

Típusai:
– Helyzethez kötött: csak akkor lép fel, ha a vaginába be akarnak valamit helyezni vagy vezetni. A görcs azonnal, reflexerűen jelentkezik
– Folyamatos: huzamos ideig fennálló hüvelyszűkület
– Elsődleges: izoláltan jön létre, nincs összefüggés más panasszal
– Másodlagos: a görcs valamilyen korábbi esemény emlékéhez kötődik, fájdalmas közösülés vagy nőgyógyászati beavatkozás, ritkán szülés, de fontos tudni, hogy vaginizmus viszonylag ritkán alakul ki egyetlen trauma hatására, annak megjelenéséhez több negatív esemény vagy folyamat kell

Amikor “csak” a lélek görcsöl


Ma már tudjuk, hogy hibás volt az elképzelés, mely szerint a vaginizmus a kamaszkor fájdalmas vagy ügyetlen behatolási kísérletei miatt alakul ki, ahogy az is, hogy csak azoknál a nőknél lép fel, akik hosszú ideig nem éltek szexuális életet – és éppen a gyönyörrel teli, friss élmény miatt görcsöl be a hüvelyük.

A pszichoszexuális nevelésnek azonban lehet köze a betegséghez, ha a kislány a szüleitől, a környezetétől azt hallotta, hogy a szex piszkos, szégyellnivaló dolog, akkor nagy valószínűség szerint nehezen fogadja el, hogy a hüvelyébe “idegen tárgyat” – illetve péniszt beengedjen. Ha a neveltetésből ered a probléma, akkor a hüvelybe való befogadás, valamint a hüvely környékének érintése is tabu lehet a beteg számára, amelyre azonnal izomgörccsel reagál a teste.

Olykor a beteg helytelen, még a gyermekkorából magával hurcolt szokása a vaginizmus kiváltó oka: ilyen lehet a gyakori vizelet-visszatartás (a szégyen elkerülése miatt, vagy mert nem mer kikérezkedni az óráról). Az alhas izmainak görcsös, hosszú időn keresztül való megfeszítésének lehet köze a hüvelyi mandzsetta görcsös összezárásához. (A hüvelyi mandzsetta a hüvelybejárat környéki kisajkak, nagyajkak és gátizomzat gyűrűszerű izomkötegeit tartalmazza.)

Vagina-terápia

Megoldási módot, terápiát minden esetben személyre szabott módon, a betegség hátterében álló okok ismeretében lehet elrendelni. Fontos tudni, hogy a probléma magától nem fog elmúlni, sőt, minél többször jelentkezik a görcsös fájdalom, annál jobban beépül a reflex, annál hosszabb lesz a gyógyulás felé vezető út, ezért érdemes szégyen és gátlás nélkül már az első hüvelygörcsnél szakemberhez fordulni.
Természetesen előfordulhat, hogy csak egyetlen “rossz” reakcióról volt csupán szó, és a szervezet többé nem produkálja a hüvelygörcsöt. A sorozatos, a szexuális életet lehetetlenné tevő görcsök jelentkezése esetén ugyanakkor nagyon nagy “luxus” arra várni, hogy a görcsök majd maguktól oldódnak.
A szexuálterapeuta a konkrét hüvelylazító gyakorlatok ismertetése mellett relaxálni is megtanítja a “feszülő” szervezetet, hiszen a hüvelygörcs oldásában a teljes test és lélek oldott, harmonikus együttműködésére is szükség van.

Olykor terápiás eszközzé válik a vibrátor és a beteg saját ujja is, hiszen a lazítás-feszítés reflexszerű mozgása helyett a tudatos izommozgatás elsajátítására van szükség. És a feszesség fokozatainak beállításához, a feszesség erejének teszteléséhez szükség lehet eszközökre.

Mi az igazság?

Viccek tárgya volt és jelenleg is az a helyzet, amikor aktus közben, már a hüvelyben lévő péniszre zár rá a hüvely izomzata. A közgondolkodás szerint minden ilyen esetben mentő szállítja el a pórul járt párt. Pedig ez nem igaz. A legtöbb esetben a pénisz merevedésének megszűnésével az kicsúszik a fájdalmas izomgörcsöt produkáló hüvelyből.

És hogy mekkora a fájdalom? Akinek görcsöltek már be valaha a talp vagy az alsó lábszár izmai, az talán el tudja képzelni a fájdalom hevességét. Ráadásul a hüvelyizmok görcsös összehúzódása a néhány perctől kezdve akár hosszú órákra is elhúzódhat.

A szakértő segítség igénybevétele mellett nekünk, nőknek is sokat KELL tenni azért, hogy az orgazmus, a gyönyör bekopogtasson végre azon a bizonyos ajtón.

Van aki a keleti szex-varázslatra esküszik, és hogy a tantra gyógyír lehet minden bajra, ám akadnak olyanok is, akik szerint ki sem kell mozdulni a lakásból, hiszen a megoldás bennünk táncol:

Orgazmus ritmusra?

A tánc ősi energiaáramlás. Ösztönút. Puszta létünkből született varázslatos mozdulatsor, amely zenére és zene nélkül is megtalálja gyönyörű, egyéni ritmusát. És ahogy mindenki saját szíve dobogására tud igazán jól táncolni, ugyanúgy meg tudja találnia azt a mozgásformát is, és azt a ritmust, amely segíti szexuális kiteljesedését….

Nem véletlen, hogy a tánc és szexualitás között mindig is szoros volt kapcsolat. Mert mi a tánc?

Mozdulat.

Táncolni csak az tud, aki képes mozdulatra. A legapróbb, legfinomabb mozdulatból is születhet tánc. Csak a mozdulat mögé lüktetést kell varázsolni. A lüktetés aztán ritmust szül, a ritmus pedig táncot.

És mi a szex?

Mozdulat. Mozdulat és ritmus. Lüktetés. Tánc.

Utánajártunk, hogyan segíti elő a tánc a nő erotikus fejlődését, és ez főleg azok számára lehet izgalmas, akik ritkán vagy nagyon nehezen érnek fel szex közben a csúcsra.

Te képes vagy beindulni?

Táncolni könnyű-hiszen a legtöbb ember a legelső taktus hallatán önkéntelenül megmozdul- , az asztal alatt veri a sarkával a ritmust, bólogat, dobol az ujjaival, vagy egész testével hajlongani kezd. Észre sem veszi, mi történik, annyira természetes számára, hogy a teste „beindul”. Másrészről nehéz, mert akadnak olyanok is akik nem tudják, nem képesek ösztöneiket leoldani neveltetésük pórázáról, és száz csomó akadályozza őket abban, hogy testük belefeledkezzen az egyik legősibb élménybe, a táncba. És persze nem kell szakembernek lenni ahhoz, hogy felfedezzük az összefüggést a tánccal kapcsolatos gátlások, és a szexualitás korlátai között. Ez ugyan nem jelenti azt, hogy aki nem „tud” táncolni, annak feltehetően problémás a szexuális élete, de az biztos, hogy aki képes gátlások nélküli örömmozgásra, az valószínűleg kevesebb korlátba ütközik az erotika terepén is.

Tánc és önelfogadás

Előfordult már hogy táncoltál önmagad kedvére egy tükör előtt? Esetleg mezítelenül, vagy csak egy kis lengében szemlélted már saját magad tánc közben? Tetszett a táncos tükörlány? Esetleg pár másodperces próbálkozás után zavartan, pirulva hagytad abba, mert esetlennek tűnt a látvány, magadat pedig kövérnek (soványnak), formátlannak, csúnyának találtad?

Nos, jó ha tudod, a jó szex, és az orgazmushoz vezető egyik lépések egyike, ha kötöttségek és pirulás nélkül mersz mozogni saját magad előtt. Ha eljutsz odáig, hogy tested bármely pontját – hajolgatás, fordulat közben is – szépnek látod. Ha nem zavar, hogy guggolás közben kicsit gyűrődik a derekad, ha nem zavar, hogy „ugrás” közben megemelkedik, vagy lendül a melled, hogy előrehajolva nyúlik a bőröd, esetleg, hogy bizonyos pozíciókban igenis (ingerlően) nagy a feneked….

A tánc azonban nagy varázsló, és ha eleinte kifejezetten valami egészen vérpezsdítő zenére indítod be magad, és a ruhákat -egyik réteget a másik után- már tánc közben fejted le magadról, eljuthatsz odáig, hogy éppen a tánc hatására „szereted” meg a testedet. A zene, és zenére való mozgás ugyanis kiváló szorongásoldó módszer. Nem véletlenül alkalmazzák terápiás eszközként is, hiszen a zene és a mozgás, hatással van a hormonháztartásra, egészen pontosan elősegíti az endorfin termelődést, vagyis ha sokat táncolsz, a „boldogsághormon” is segíthet elfogadni, megszeretni önmagad. Ez pedig az alapja annak, hogy tested minden pontját önkritika nélkül „ tudd átadni” majd a szexben a partnerednek.

Uralom a test fölött

A tánc mindemellett egyszerre az ösztönök szabad lobogása, másrészről uralom a saját tested felett. Érzéki testtudat és alkalmazkodás. Helyhez. Ritmushoz. A partnerhez.

Ugyanerre a „tudásra” és elemekre van szükséged ahhoz, hogy képes legyél gond nélkül a csúcsra érni. Vagyis nem véletlenül javasolja olyan sok szakirodalom azt, hogy szexuális gond esetén, ha késik vagy sokszor elmarad a kéj, akkor próbálja meg önmagából a nő, tánccal előcsalogatni az erotikus izgalmat, és tánccal nyomon követni, szabályozni, irányítani a folyamatot.

Emma, 34 éves, könyvkötő

„Már nyolc éve éltem a párommal és szültem két kislányt is. Boldogok lehettünk volna, de nem voltunk azok, én ugyanis a párommal képtelen voltam eljutni a csúcsra. Egyedül is nehezen sikerült, és ha önkielégítést végeztem, akkor azt szigorúan sötét szobában, paplan alatt, vibrátorral tettem. És néha sírtam. Hogy ez nekem csak így sikerül.

Aztán egy alkalommal valami hülye magazinban, egy ostobának tűnő tanmesére bukkantam, mely szerint egy alkalommal az egyszeri nő, elment a bölcshöz, és tanácsot kért tőle, mert bár száz férfival is hált már, soha nem ért fel a csúcsra. A bölcs azonban részletekbe menő útmutatás helyett csak annyit mondott: „menj haza, szorítsd a lábad közé a legszebb, legbársonyosabb párnáját a házadnak és táncolj.” Csak legyintettem rá, hogy mekkora ostobaság. De egy reggel, a sokadik kudarcos szex után, amikor egyedül maradtam és a gyerekek sem voltak otthon, meztelenre vetkőztem, a párom kispárnáját a combjaim közé szorítottam, lágy zenét kapcsoltam és ringatózni kezdtem. Először nem éreztem szinte semmit, de minél erősebb lett a ritmus és én minél hevesebb mozdulatokat tettem, egyszerre érezni kezdtem a párna varrásait, a gyűrődéseket, az apró gombokat és a súrlódást. És a férjem semmi mással össze nem téveszthető illatát. Állva, remegő lábakkal, a hálószobai tükör előtt született az első olyan gyönyör, amelyet szabadon, szégyen nélkül vállalt a testem. Szóval azóta hetente többször is táncolok…. Nem csak a magam örömére.”

Viktor, 45 éves, grafikus

„Nagyon szeretem a párom, aki első látásra igazi vadmacskának tűnt. Apró kis szex-istennőnek, akinek szemlátomást nincsenek gondjai az erotikával. Hát voltak, ugyanis Ildi szabadszájúsággal és kidobott mellekkel leplezte, hogy valójában nehezen oldódik fel ezen a területen. Több olyan együttlét után, amikor az én kicsi párom hangos kiabálással játszotta el nem létező orgazmusát, nagyon finoman rákérdeztem a dologra. És elmondtam neki, hogy bár nem vagyunk régóta együtt, én azt hiszem, vele akarom leélni az életem. De ehhez őszintének kell(lene) lennie, mert nem én, ő akar majd kiszállni a dologból, ha nem tudom eljuttatni a csúcsra. Mert azt fogja hinni, hogy mással majd jobb lesz, pedig nem, hiszen neki saját magának kell megtapasztalnia, mitől akad el a lélegzete. Sírt. És szégyellte, hogy „rajtakaptam”, hogy a pompás kéjszínjátékot nem dobhatja be többé…. De velem akart maradni, így tanulni kezdtünk. Valahol azt olvastam, hogy a tánc segíti a görcsök oldását, így esténként táncolni kezdtünk, otthon, csak úgy…. A neten kerestem tüzes számokat, és klasszul egymásra hangolódtunk. És egy alkalommal, egy kifejezetten vad latin zenére, a combjai közé fúródott térdemen éreztem meg először az igazi lüktetést. Igen, Ildi tánc közben ért fel először a csúcsra.”

A hastánc az igazi?

Akad, aki kifejezetten a hastáncra esküszik, más egy sima dobszólóra, sőt csak saját talpa dobbantásaira is képes a buja erotika megjelenítésére. Akadnak nők, akik más számára nem hallható, „belső zenére” mozognak és jutnak gyönyörhöz. Ám az biztos, hogy a hastánc a férfiak számára igazi szexi ínyencség, amit már csak azért is érdemes kipróbálni, mert annyira nőies, annyira kifejező, és persze annyi örömet jelenthet táncosnak, szemlélőnek egyránt.

Bálint 34 éves, földrajz tanár

„ Egy Balaton parti városban láttam először hastánc előadást. A társaság pasi tagjai hangosan vigyorogtak és hujjogattak mellettem, mert a három nő, aki csábtáncot lejtett, finoman szólva is túlsúlyos volt. Én viszont élveztem az előadás minden pillanatát, mert mindhárman, gömbölydedségük ellenére, megdöbbentő ügyességgel mozogtak a zene ritmusára. És irigykedtem a pasijaikra, nem is a nők mozgása miatt, hanem mert biztos vagyok benne, hogy aki így meri vállalni a testét, a mozdulatait, esendőségében is áradó nőiességét, azoknak a pasiknak egy csoda lehet az ágyban az a csaj. Az én feleségem még egy szórakozóhelyen, nyakig felöltözve se mer táncolni.. mert hogy ügyetlen….. szóval én aztán tátottam a számat….”

Öt szexi ok, amiért érdemes ritmust keresni

  • Együttműködés, összehangolódás: a tánc során „megtanulod” a másik testét is érezni. A legfinomabb rezdüléséből, a lábfeje mozdulásából is olvashatsz majd… így a megfelelő időben leszel képes reagálni.
  • Hajlékony leszel, izmos és kitartó. Mindháromra szükséged lehet egy hosszú, izgalmas pozíciókat is bevállaló menet során.
  • A tánc során megtanulsz arra koncentrálni, amit éppen csinálsz… ez sokszor nehéz feladat egy nőnek, „fejben” is az erotika területén maradni.
  • Az érintések hosszát, erejét is megtapasztalhatod, vagyis zenére találod meg közös ritmusát az ölelésnek.
  • A tánc az egyik leghitelesebb módja az önkifejezésnek. Magad adod, magad adhatod szégyen nélkül.
  • A tánc kommunikáció: szavak nélkül is jelezheted, mit szeretnél. Menyire vadul és mikor….

admin

Leave a Reply