0

Szex szerelem nélkül?!

Szex szerelem nélkül?!

Szívesen hinnénk mi nők, hogy érzéki, tüzes, gyönyörrel teli szex nem létezik szerelem nélkül. Ez ugyanis olyan komfortos, biztonságos érzés lenne.
Bizonyítéka annak, hogy párunk, aki megőrül értünk, mindhalálig hű marad hozzánk.
És persze mindez fordítva is igaz lehetne: mi nők se, de aztán valóban soha nem vetemednénk arra, hogy egy alkalommal, számunkra is meghökkentő módon, de engednénk egy őrjítően sármos férfi csábításának. Aki persze messziről sem azonos szerelemmel szeretett párunkkal, és akinek nagy valószínűséggel színét se látjuk többé….

Úgy tűnik azonban, a tapasztalatok mást bizonyítanak, mintha a természet rajzolt volna egy rafinált kis mellékösvényt is mindenki számára, hogy legyen mód szexi játékra…. Szerelem nélkül is.

Ám hogy az emberek hogyan viszonyulnak ehhez a kérdéshez, azt az Ország Nagy Szextesztjének eredményei alapján tudjuk tálalni:

parterapia és szexualterapia

A kitöltők 72% vallja azt, hogy igenis van olyan, hogy „csak” szex. A nők 68%, férfiak 79%-a mondott igent a fenti kérdésre, amelyben nem kérdeztünk rá külön, hogy mi mindentől álljon külön az a bizonyos alkalom, csak arról szólt a fáma, hogy pusztán és csak szex, azaz szex önmagában, létezik-e. A férfiak vezetnek kicsit az érzelmektől, vagy szerelemtől, esetleg folytatástól mentes szex hitében, de nem jelentősen. A nők több, mint kétharmada osztozik velük.

A 16-20 év közöttiek 65%-a hisz ebben, 20-25 év között 70%, 25-30 év között 73%, 30-40 év között 75% majd ismét 73%-on stagnál az élethossz végéig.
Körülbelül 26 éves korára tehát az ember megszerzi azt a tapasztalatot, ami alapján vagy a többséghez tartozik, és azt nyilatkozza, létezik azért olyan, hogy „csak” szex, vagy a kisebbséghez, aki azt mondja, a szex mindig több, mint pusztán szex.

A legtöbben tehát hisznek a „csak” szex létében. Lássuk, hogy vélekednek arról, hogy ártalmas-e a szex szerelem nélkül:
78% mondta azt, hogy nem ártalmas, így a kép árnyaltabb már, a vélemény az, hogy létezik olyan, hogy csak szex, és a szex szelem nélkül nem ártalmas, így vélekedik erről a nők 73%-a és a férfiak 85%-a.

A 26. életév után pedig e kérdésben sem változik már a vélemény, a fiatalabbak itt is romantikusabbak kissé, többen tartják ártalmasnak, de 26 év után már nincs jelentős változás a korcsoportok között.

Kedves adat, hogy azok, akik 0,5-1 éves kapcsolatban vannak 10%-al jellemzőbben tartják ártalmasnak a szexet szerelem nélkül, mint azok, akik 7-nél több éve vannak együtt a párjukkal, vagyis minél üdébb a kapcsolat, annál jobban hisznek a szerelem mindent elsöprő erejében!
Néhányan azonban nem csak, hogy úgy vélik, nem csak akkor lehet szexszelni, ha harmónia van a szexben.. hanem kifejezetten akkor jó az akció, ha nem. Ha a szex a békekötés záloga… és az összecsapás csak a gyufa a tűzhöz!

admin

Leave a Reply