0

Harmónia a hálószobában

Harmónia a hálószobában – Erotikus békeszerződés

Párkapcsolaton belül talán az egyik legérdekesebb és legélesebb helyzet, amikor azt várjuk, hogy minden egyéb párkapcsolati probléma mellett, zavartalanul működjön a szex. Mintha a hálószoba ajtajának becsukásával kívül lehetne tartani félelmeket, a sértettséget, az elhallgatott vagy szőnyeg alá söpört problémákat.

Vagy mégis lehet? Leválasztható, elkülöníthető az intim terep az élet egyéb színtereitől?

Mit mutat a Szexteszt?

A tesztet kitöltő válaszadók 58%-a válaszolta azt, hogy csak akkor szeret szexi akcióba lendülni, ha harmónia van a párkapcsolatában. A nők számára kimagaslóan fontos ez a dolog, hiszen a nők 67%-a számára elengedhetetlen a harmónia, míg a férfiak több mint a felének tulajdonképpen nem annyira, 55%-uk válaszolta az, hogy a szex területén a párkapcsolati harmónia nem fontos tényező.

Ide tartozhatnak még a szex elöli kitérések számadatai is, hiszen nem nehéz meglelni a összefüggést a kitérések gyakorisága és oka között. Lehet ugyan eltérő szexuális igény is a háttérben, de az biztos, hogy a gyakori ok az elutasítás mögött, a kapcsolati zavar: harag, félreértés, fel nem dolgozott sértések.

Az adatok azt bizonyítják, hogy a nők azok, akik gyakrabban mondanak nemet: 50%-uk válaszolta azt, hogy igen, időnként kitér partnere kezdeményezése elöl, míg a férfiak ennél adakozóbbak, mindössze 21% tér ki párja közeledése elöl.

Nem meglepő módon a szex elkerülése összefügg az életkorral, így a nők minél idősebbek, annál ritkábban mondanak nemet. Ami azonban meghökkentő adat, hogy a kapcsolat első és hetedik éve között 225%-ot nő a kitérések száma, és ez kizárólag a nők erotikus kedvének mélybezuhanását tükrözi, a férfiak lelkesedése ugyanis ugyanakkor szemernyit sem lanyhul.

Meglehet ezt a felületet, azonban közelíteni más oldalról, másként megfogalmazott kérdéssel is, hiszen a szex nem csak párkapcsolaton belül, nem csak állandó partnerrel valósulhat meg.

admin

Leave a Reply