0

Hármas szex – Szextrilógia

Hármas szex – Szextrilógia

Az egyik legmakacsabb, hétpróbás tévhit éppen ennél a kérdésnél dőlt meg: a Szexteszt eredményei ugyanis azt bizonyítják, hogy nem a két nő, egy férfi „kapcsolódás” a leggyakoribb a hármas szexben. A vágyakozás és a fantáziák terén a két nő-egy férfi kompozíció a legnépszerűbb, vagyis az álmok továbbra is e felállás mentén szövődnek, a megvalósításban azonban nagyon is úgy tűnik, hogy a férfiak a bátrabbak, a bevállalósabbak, és kevésbé a nők. A hármas szex egyértelműen menő… de ki nevet a végén?

Mit mutat a Szexteszt?

A hármas szex valóban divatos és meglepően népszerű, de a tesztet kitöltők válaszaiból az is kiderült, létezik az a korszak, amikor úgy igazán szeretnének belekóstolni a tripla gyönyörbe az emberek, és sokan bele is kóstolnak.

A legtöbb nő 26-40 éves kora között próbálja ki, ez az összes, a tesztet kitöltő nő 17-18%, az érdeklődés azonban korábban is jelen van, de- és itt is dől egy tévhit- nem a tinik számára a legizgatóbb a hármas szex lehetősége, noha elméleti szinten kíváncsiak rá, először jellemzően a húszas éveik közepe táján szánják rá magukat a hármas dobásra. A valóban kipróbálók száma a harmincas évek elejétől a legmagasabb és ez marad egészen a negyvenedik évig. Minden harmadik 26-40 év közötti nő tehát vagy már próbálta, vagy kifejezetten izgatónak tartja a lehetőségét az erotikus hármas fogatnak.

Azért a férfiak azok, akik sokkal inkább vágynak a hármas élvezetre, a 26-30 közötti korosztályban például 36% vágyik rá, de még sohasem próbálta, és további 20%-nak van már élménye a hármasról, azaz ki is próbálták. Ez összesen 56%, vagyis minden második pasi vágyakozik, vagy bele is kóstolt a tripla gyönyörbe. Ráadásul ez a szám tovább növekszik a következő öt évben és eléri az 58%-ot, bár nem szabad elfelejteni, hogy ez az érték a vágyakozókat és a tűzkeresztségen már átesetteket is magába foglalja.

Ám ami valóban a legfontosabb, hogy a két férfi egy nő felállás a gyakoribb, nyilván sokak bánatára, valamint az is kiderül a tesztből, hogy az idősebb hölgyek körében nem gyakori a kipróbálás, egyértelműen a fiatalabb hölgygeneráció vállalkozóbb e területen.

A kapcsolat és a hármas szex

Valamiért olyan logikusnak, magától értetődőnek tűnt a feltételezés, hogy a kapcsolat hossza, egészen pontosan a minél hosszabb kapcsolat „magával hozza” a hármas szex kipróbálásának igényét. Talán azért, mert egy idő után az ellaposodó, monoton, a másik ízével már betelt felek egy harmadikkal szeretnék felrázni, életre kelteni a fakuló erotikát az életükben. A teszt eredményei azonban másról mesélnek:
Ugyan előfordulhat ez is, de a negyedik és a 10 kapcsolati év között, ahol a legmagasabb a kipróbálók száma, ott is csupán 2-3% növekedést jelent a próbákat illetően, és ez a növekedés csak a férfiaknál jelentkezik. Egyértelműen kijelenthető, hogy a hármas szexet nem a hosszú kapcsolatokban próbálják ki a felek, ez sokkal inkább jellemző a párkeresési időszakra, amikor több területen, a szexben is kipróbálják magukat az emberek

Azért, mielőtt szentté avatnánk a hosszú, stabil kapcsolatban élőket, azt el kell mondanunk, hogy a férfiak vágyakozása a hármas felállásra a kapcsolat kezdetéhez képest határozottan, egészen pontosan 7%-al emelkedik (ha ki nem is feltétlenül próbálja). A női vágyak emelkedése itt csupán 2-3%.

Mi jellemző még a hármas szex rajongóira?

    • 7-10%-al magasabb a kipróbálók aránya fővárosban, mint bármely más városban
    • A naponta nemi életet élők között kiugróan a hármasban is szeszelők aránya
    • Azok a nők nyitottabbak erre a kérdésre, akik párjuk hűtlensége esetén nem akarnának kilépni a kapcsolatból
    • Akik már valaha is próbálták a szado-mazot, vagy a szolga-főnök szerepjátékot, azok a hármas szexszet is nagyobb valószínűséggel kipróbálták már.
    • A kifejezetten házasság és gyerekpárti férfiak kevésbé vágynak erre a próbára és kevésbé is próbálták ki
    • Azok a nők viszont, akik szerint a házasságnak gazdasági haszna van, azok a hölgyek a legaktívabbak a hármas szex területén. Hogy ez abból fakad e, hogy a hölgyek sekélyebb érzelemmel , a jómód reményében kötöttek házasságot, vagy éppen párjuk az, aki gazdasági tereppé nyilvánította a házasságot, és a hármas szex (is) az ára a nő részéről annak, hogy ebben a házasságban feleségként ő szerepel, ezt nem tudjuk megállapítani.

 

A hármas szex, akár bármely „nyitás” a kapcsolatban, rejthet veszélyeket. Még akkor is, ha nem feltétlenül rossz az ötlet, hiszen a kapcsolat kinyitása néha évekig nem okoz problémát, attól még az alkalmi hármas kapcsolódás is veszélyzónának minősül, ahogy ez történt egy fiatal párnál i:

.

Gyöngyi és András fiatalon ismerkedtek meg és a kapcsolatuk 12. évét taposták. 30 illetve 32 évesen, gyermek nélkül, már három éve éltek nyitott kapcsolatban, egymást választva és a házasságukat. Gyermeket is terveztek, csak szerették volna kiélni, kipróbálni magukat. És jöttek szerelemfoszlányok, és mentek is, mert ők így döntöttek. És – persze a panaszirodában, ahova a gondok érkeznek, nyilván ezeket ismerem – egyszer csak berobbant egy szerelem-expressz az egyik életébe, egy olyan, amelyiket már nem akarta kizárni. Számos ilyen élményt vett gond nélkül a kapcsolat addig, de jött egy ilyen. Egy sodró erejű. Talán jött volna akkor is, ha nincsenek „nyitott kapcsolatban”, de így azért más volt. Nem voltak érthető, értelmezhető jelzések, hiszen amikor az egyik elment nyaralni, akkor a másik az új kapcsolattal töltötte a hetet, majd vágyakozott utána tovább,és már nem töltötte olyan szívesen az időt a „volt” társával.”

Ilyen is van, nem is egy. És persze megcsalás is van, de az másmilyen az etika szempontjából is. Szóval a külső kapcsolatok olyan veszteségeket okoznak a kapcsolatban, amelyekre szükség van, vagy volt, a kapcsolat szempontjából, csak az a kérdés, megmarad-e még a talaj, amelynek segítségével ezek a tapasztalások beemelhetőek, vagy már egy másik kapcsolatot gazdagít majd a tapasztalatokat szerzett személyiség? A nyitott kapcsolat nem egy stabil kapcsolódási állapot az esetek legnagyobb részében. Átmenetileg és jobb változtatás ötletének híján azonban hozhat pozitív tapasztalatokat, melyeket még néhány esetben haza lehet vinni, ha elég gyorsan építik be őket a felek a „bázis” kapcsolatukba. De ha az érzelmek úgy jönnek, mint a vonat, akkor ez nem megy egykönnyen, önismeret nélkül pedig egyáltalán nem. A nyitott kapcsolatban pedig a figyelmeztető jelek is kicsit kuszábbak, nehezebben domborodnak, más szempontból pedig elméletileg akár könnyebb is lehetne, ha a felek őszinték tudnának lenni. De a vonat az vonat.

A hármas fogat felállítása üdítő és trendi, de jó lenne tudni előre, hogy ugyan, ki nevet a végén?A következő cikk éppen erre a kérdésre ad választ:

Hárman párban

Akad, aki zavarba jön, vagy felháborodik, más alig várja, hogy invitálják, megint más lazán felteszi a kérdést: beszállsz harmadiknak?

A szex többesben variációk (hármasban, vagy párcserés megoldások, esetleg szex csoportban) stabilan beékelte magát a szexuális kultúrába. Sőt, talán mindig ott is volt, csak kevesebbet lehetett hallani róla, hiszen tabu. Még mindig. Valahogy olyan kis „piszkosnak” tűnik a játék, és egyesek számára még a gondolat is.

Tény, hogy egy egészséges, nagyon jól működő párkapcsolatban, mindkét fél számára kielégítő, kellően játékos, fantáziadús és változatos szexet gyakorló pár számára nagy valószínűséggel nincs szüksége egy harmadik ember jelenlétére az ágyban. Mert anélkül is izgalmas, mi több harmonikus az erotika.

Ám nem feltétlenül biztos, hogy a többes szexre irányuló kíváncsiság valamilyen addig eltitkolt hiányt jelent. A kíváncsiság, a szexuális kíváncsiság és nyitottság ugyanis önmagában is nagy hajtóerő lehet.

Viola, 35 éves

Mi a neten rendszeresen hirdetünk. Keresünk párokat vagy csak lányt, harmadiknak. Öt éve próbáltuk ki először és nekünk nagyon bejött a dolog. Valójában nekem jött az ötlet először, és párom nem ellenkezett. Pedig ha párokkal csináljuk, akkor azt is látja, ha a másik pasi rajtam fekszik. Nem zavarja, állítólag, de azt látom, jobban szereti, ha mi lányok vagyunk többen.”

A probléma inkább ott kezdődik, amikor a pár egyik tagjának van csupán szüksége egy idegen test érintésére, az onnan érkező ingerekre, de párjának nincs. És persze akkor van igazán nagy baj, ha ez konfliktusokat okoz, vagy ha a harmadik jelenlétét nem kívánó fél, szándéka és vágyai ellenére, mégis belemegy a szex-triós aktusba.

Andor, 28 éves, fogtechnikus

Izabella valójában nagyon nyitott lány. Nincs az a póz, vagy idő, se helyszín, ami számára gondot jelentene, ha szexről van szó. De arra, hogy egy harmadik lányt bevegyünk a játékba, egyszerűen hallani sem akar. És nem azért, mert féltékeny lenne, vagy csapnivaló az önértékelése. És nem is prűd, lazán nézi velem együtt (sőt néha egyedül is) a pornófilmeket, és nem szisszen fel, ha meztelen női testeket nézek…. De nem akar egy másik lányt látni a karjaimban. És ez egyre zavaróbb, én ugyanis már voltam így és nagyon élveztem a szitut, hogy két lány is kényeztetett. Szóval valószínűleg nélküle, két idegen lánnyal fogom újra élvezni a helyzetet.”

Gabriella, 32 éves

Nálunk én vagyok az, aki egyre többször gondol arra, hogy milyen jó lenne, ha a párom simogatása mellett egy idegen lány is ott lenne velünk. Nem vagyok leszbikus. És szerintem bi se, vagy nem tudom… de akkor miért vágyom erre? A párom viszont aggódik: szerinte fogalmam sincs milyen veszélyes lehet a játék, nem mérem fel jól a saját érzelmi tűrőképességemet. És nem akar botrányt, se jeleneteket a későbbiekben.

Úgy hiszi, ha szembesülök azzal, hogy egy idegen lány combjai között „dolgozik”, sokkot kapok. Szerintem nem, sőt a gondolat is bizserget”

Gondot jelenthet az is, ha ugyan mindketten vágyják az új élményt, de egyikük számára már csakis ez jelent valódi kielégülést. Ha párja a jövőben, önmagában már nem képes annyi ingert és izgalmat biztosítani, amennyire kedvesének valójában szüksége van. Ez ugyanis óhatatlanul a párkapcsolat törését eredményezheti.

Vali, 41 éves, adatrögzítő

Szeretem a párom, és régebben igazán pazar volt a szex vele. Mindig minden kívánságomra nyitott volt és fordítva: én is mindent megtettem, hogy jó legyen a menet. De az utóbbi három évben valami megváltozott, csak akkor jön izgalomba, szó szerint értsd: csak akkor lesz merevedése, ha az aktusnál ott van egy második nő is. Ha az a másik felizgatja, akkor velem is foglalkozik, belém hatol, megy a szex… de ha csak ketten vagyunk, egyszerűen nem kíván meg. És én ezt nem bírom tovább. Szép, érett, kívánatos nő vagyok, és megaláz a helyzet.”

István, 39 éves, mérnök

Először tetszett a játék, melyik pasi ne vágyna arra, hogy egyszerre két nő is a kívánságait lesse. De most már fáraszt a helyzet, ha ugyanis kettesben vagyunk, és csak úgy spontán odabújok Annához, nem nyitott a szexre. Épp a múlt héten vágta a fejemhez, hogy értsem meg, csak akkor jó neki, ha egy lány nyelvét érzi a combjai között. Nem volt leszbikus. Egészséges szexuális életet éltünk évekig. Vagy hazudott és soha nem volt jó neki velem? Össze vagyok zavarodva és nem értem. És tudjátok mit: nekem nem kell a plusz inger és a plusz feladat, hogy két nőnek is orgazmusa legyen mellettem. Nekem csak a feleségem kellene.”

Akad olyan helyzet is, amikor valóban baj van a szexuális élettel, amikor a felek nem egyenrangúak, amikor elmarad a valódi kielégülés (és nem csak a szexben).

Egyik olvasónk, Andrea így ír erről:

„Egy délután a gyereket szedtem össze, aki a barátjánál töltötte a délutánt.

A szülők, akiket alig ismerek, marasztaltak. Kedvesen. És meséltek. Két mondat közé beékelt: voltál-e már swinger klubban kérdések záporoznak. Zavar az nincs, engem nehéz lenne feszültté tenni, de még mindig nem értem. Aztán jön a bekérdezés, nem apától, hanem anyuka coming out-ol: szeretnék-e beszállni harmadiknak?

Zavar az nincs, engem nehéz lenne feszültté tenni, de még mindig nem értem.

Kérdezed, hogy mit válaszoltam? Hogy kösz, nem. De kezdett érdekelni a kis párocska nyomora, hát maradtam. És kérdeztem. Évek óta csinálják, főleg hirdetések útján keresnek, kizárólag nőt. Mert asszonynak ez tetszik. Mondom neki: nem elég érzelmes az Urad? Pasi támad, jó nekik együtt. Egyébként csávókám egy vadállat típus. Legkevésbé se szeretném, hogy felettem uralkodjon. Anyun viszont uralkodik rendesen, így hát anyuci a csajokhoz menekül. Még az se baj, ha hites kedvese a másik csajt döngöli 40 percen át. Elnézegeti aranyom. És mivel azért az fáj ott legbelül, kér három hét szünetet. Aztán újra kezdik egy újabb harmadikkal.”

Szextriós játékszabályok

A netes szex-tartalmú megkeresések teljesen világosak: mindenki tudja miért van éppen azon az oldalon, így nagyon nem lehet mellélőni. Tetszik, nem tetszik, jelölés, kis mosollyal rábólintás vagy elutasítás. Smile katonák masíroznak lelkesen…..

Ám a valóságban nagyon fontos, hogy a megfelelő módon keressük azt a bizonyos harmadikat (sokadikat) vagy a lehető legkevésbé bántó módon mondjunk nemet. Hiszen akárcsak egy vacsorameghívásnál, fontos az udvarias viselkedés.

A gyakorlott partnerkeresők biztos szemmel szúrják ki a csoportos játékra nyitott (a szexre nyitott) feleket. És ismerik a megfelelő kérdéseket is, amellyel óvatosan körbetapogatják a jelöltet, meddig mehetnek el, és hogy feltehetik e a valódi kérdést.

És a gyakorlott játékosok nem is sértődnek meg, ha a kérdésre elutasító válasz érkezik. Így nem nagyon kell attól félni, hogy a „nem”-nek következményei lesznek. Ha az invitálók idegenek, akkor pláne nincs gond, ha viszont baráti társaságból érkezett a szíves ajánlat, nos ott akadhatnak kínos pillanatok.

Mindenesetre, ha nemet mondasz, akkor azt nagyon határozottan tedd. És ne magyarázkodj, nincs rá szükség és gyakran igény se. Ne mesélj a neveltetésedről, arról, hogy te kipróbálnád de hát a körülmények…. A nem- hez (is) jogod van, ahogy ahhoz is, hogy ha úgy tartja a kedved, rábólints a kalandra. Bűntudat nélkül.

admin

Leave a Reply